Πανελλαδική η συμπαράσταση όλων στo προσωπικό της Euromedica,η οποία ως μονάδα υγείας καλύπτει πολλές ανάγκες του χώρου. Στις μεγάλες πόλεις ήδη δημιουργήθηκαν προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εις βάρος των ασθενών και σε μικρότερη κλίμακα και στην Κοζάνη. Η περιχαράκωση στα στενά γεωγραφικά όρια της πόλης της Κοζάνης ευνοεί τους τοπικούς άρχοντες ακόμα και τα πάσης φύσεως σωματεία, βλέπε οικοδόμους να βγάζουν ανακοινώσεις συμπαράστασης στο απλήρωτο προσωπικό.

Το πρόβλημα είναι όμως πανελλαδικό κι ως εκ τούτου οφείλει η πολιτεία να το λύσει οργανωμένα. Γιατί δεν αποδεσμεύει έναν από τους λογαριασμούς της εταιρίας ώστε να πληρωθεί λοιπόν το προσωπικό; Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούσαν τον ακατάσχετο, ο οποίος ποτέ δε λειτούργησε. Αντί λοιπόν για δηλώσεις συμπαράστασης και ώθησης των εργαζομένων σε απεργίες, καλό είναι να δημιουργηθεί και ένας ακατάσχετος για τα λειτουργικά της Euromedica: μισθοδοσία, τρέχοντα έξοδα, προμηθευτές κ.ο.κ. Αυτοί που κόπτονται λοιπόν τόσο πολύ για το προσωπικό, ας δουν και την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, το οποίο θα μπορούσε να επιλυθεί με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του Οικονομικών ως ειδικό θέμα , αφού αφορά μονάδα υγείας. Δυστυχώς ουδείς μιλάει για τα προβλήματα από την μη εξυπηρέτηση των ασθενών, τα οποία είναι επίσης μείζονος σημασίας, όπως και η αδυναμία αποπληρωμής των μισθών των εργαζομένων.

Επίσης πέρα από τους 65 εργαζόμενους της Euromedica Κοζάνης, δεκάδες γιατροί συνεργάζονται με την κλινική παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, ενώ όλες οι προμήθειες γίνονται από την αγορά της πόλης. Αυτό μπορεί να είναι δευτερεύον για τους πολιτικούς άρχοντες , αλλά καθόλου ασήμαντο για την κοινωνία μας.

Ι.Π.