-Δεκάδες εδέσματα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες 

Το Βελβεντό τιμά τους ροδοκινοπαραγωγούς του με την 13η γιορτή ροδάκινου, η οποία πραγματοποιείται το τριήμερο 28-30 Ιουλίου με εκδηλώσεις και εδέσματα με βάση το ροδάκινο. Την Κυριακή το πρωί δεκάδες κόσμος απολάμβανε το υπέροχο παγωτό ροδάκινο που προσέφεραν οι γυναίκες του Βελβεντού δίπλα πάντα στα πεντανόστιμα κεράσματα. Με το θερμόμετρο να αγγίζει και τους 34 βαθμούς Κελσίου, τα μεζεδάκια και τα δροσιστικά ποτά να δίνουν και να παίρνουν  στη σκιά του πλατάνου, τόπο συνάντησης των βελβεντινών.

Κουλουράκια και κρουασάν με μαρμελάδα ροδάκινο, κομπόστα ροδάκινο, αλλά και καραμέλες  ροδάκινο γεύτηκαν οι πολυάριθμοι επισκέπτες της γιορτής, οι οποίοι έπαιρναν και μια χάρτινη τσάντα  με ροδάκινα . Δίπλα σε αυτά οι  ονομαστές τουλούμπες Βελβεντού, τοπικοί οίνοι και τυροκομικά μαζί με αρτοπαρασκευάσματα από τοπικούς φούρνους. Πέρα από τους επαγγελματίες του χωριού, οι οποίοι στήριξαν με τα προϊόντα τους την γιορτή, οι βελβεντινοί  έδωσαν  ηχηρό  παρόν στο τριήμερο των εκδηλώσεων στηρίζοντας το τοπικό τους προϊόν, το οποίο και δίνει εισόδημα και εξωστρέφεια στον τόπο τους.

Να ευχηθούμε καλή παραγωγή στους ροδοκινοπαραγωγούς και του χρόνου στην 14η γιορτή ροδάκινου με ακόμη περισσότερες γευστικές εκπλήξεις!

Ι.Π.