ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 24/9 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ανοιχτή πρόσκληση προς τον κόσμο της Κοζάνης να γνωρίσει από κοντά το ντόπιο μέλι και τα προϊόντα κυψέλης, απευθύνει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης , στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής Μελιού που διοργανώνεται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Ο κόσμος στο πλαίσιο της γιορτής θα  γνωρίσει τα τοπικά μέλια και τα παράγωγα του μελιού (κυψέλες, γύρη κ.α.), ενώ θα μπορούν να γίνουν και εμπορικές συναλλαγές.
Τη συμπαράσταση του Δήμου Κοζάνης σε τέτοιες δράσεις και την ανάδειξη τοπικών προϊόντων τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου , Χρύσα Αθανασιάδου, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του δήμου Κοζάνης για τη διοργάνωση. “Θεωρούμε ότι το μέλι Κοζάνης έχει εξαιρετική ποιότητα και δυνατότητες να βγει και έξω από την πόλη και θα το προωθήσουμε με όλους τους τρόπους”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στους μελισσοκόμους της περιοχής που παράγουν εξαιρετικό τοπικό μέλι, που αξίζει να στηριχθεί. “Ανάλογες δράσεις μπορούν να δώσουν υπεραξία στην περιοχή μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης Αιμίλιος Μεντεσίδης μίλησε για το πρώτο αυτό εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή, σημειώνοντας ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη γιορτή και θα σπεύσει να γευθεί τις γλυκές γεύσεις του μελιού και των υπολοίπων παραγόντων του.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν 26 μελισσοκόμοι. Όπως ανέφερε ο ταμίας του Συλλόγου Γιώργος Γαβριηλίδης “το ντόπιο κοζανίτικο μέλι είναι από τα καλύτερα όλης της Ελλάδας, γιατί στην περιοχή φυτρώνουν βότανα που δεν υπάρχουν αλλού”.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Β.Σ.