Κάτι νέο άνοιξε στην πόλη της Κοζάνης και συγκεκριμένα στον κεντρικό πεζόδρομο. Το απόγευμα της Τετάρτης έγιναν τα εγκαίνια του καταστήματος IQOS όπου έγινε και η παρουσίαση των ράβδων καπνού. Αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφτηκε το κατάστημα τόσο για να ευχηθεί στους ιδιοκτήτες, όσο και για να παρακολουθήσει την παρουσίαση των προϊόντων.

Οι ράβδοι καπνού της Παπαστράτος, ό,τι πιο καινοτόμο έχει παρουσιαστεί στον κλάδο. Πρόκειται για την… επόμενη γενιά «τσιγάρου» που δεν είναι ούτε ηλεκτρονικό αλλά ούτε το κλασικό τσιγάρο με την καύση.
Το IQOS αποτελεί ένα θερμαινόμενο καπνικό προϊόν, δεν παράγει καπνό και στάχτη, και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει σταδιακά το τσιγάρο αλλάζοντας μια για πάντα τις παγκόσμιες συνήθειες. Σύμφωνα δε, με τα αποτελέσματα των μελετών που έχουν ολοκληρωθεί, το αερόλυμά του είναι κατά 90 με 95% λιγότερο τοξικό σε σχέση με τον καπνό ενός συμβατικού τσιγάρου.
Η νέα επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.