Περισσότερο από το 50% των οδικών παραβάσεων που καταγράφονται στην Δυτική Μακεδονία οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα, κάτι που αναδεικνύεται και ως η σημαντικότερη αιτία των τροχαίων ατυχημάτων.

Αυτό προκύπτει και από τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται στην περιοχή, καθιστώντας επιτακτική την σωστή οδηγική συμπεριφορά και την εμπέδωση της κυκλοφοριακής αγωγής και συνείδησης, σε όλους τους κατόχους οχημάτων και δικύκλων.

Η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οι παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οι παραβάσεις για ΚΤΕΟ, για μη χρήση προστατευτικού κράνους, καθώς και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα φθαρμένα ελαστικά και η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, καταγράφονται ως οι σημαντικότερες δέκα αιτίες των οδικών παραβάσεων.

Το Ι.ΚΤΕΟ Πτολεμαϊδας της AUTOVISION που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Πτολεμαϊδας-Φλώρινας, θέλει για μία ακόμη φορά να υπενθυμίσει την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι ως οδηγοί, για την πρόληψη και την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην ευρύτερη περιοχή μας.