To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης έχει την τιμή και τη χαρά να αναλάβει την οργανωτική ευθύνη του φετινού Διεθνούς Σεμινάριου Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Μαλλούχου. Το ΔΣΜΚ είναι ένας ιστορικός θεσμός της πόλης, διεθνούς χαρακτήρα, που έχει διαμορφώσει τη σύγχρονη καλλιτεχνική ιστορία της. Συνδυάζει τον διδακτικό-εκπαιδευτικό σκοπό των πρωινών μαθημάτων με την καλλιτεχνική εμπειρία των βραδινών συναυλιών οι οποίες φέτος θα φιλοξενηθούν σε χώρους όπως το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, ο Ι. Ν. Αγίου Χριστοφόρου Κοζάνης, η Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κοζάνης, το Πολιτιστικό Κέντρο Βελβεντού, ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αιανής, το Ωδείο Δ. Δημόπουλουκαι Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.
Έλληνες και ξένοι μαθητές, ακροατές και καθηγητές θα διαμορφώσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό τοπίο για τον Αύγουστο, με μουσικές που εκτείνονται από την παλαιά έως τη σύγχρονη εργογραφία. Το ΔΣΜΚ μετράει πλέον πάνω χίλιους αποφοίτους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν να επιδείξουν μια λαμπρή σταδιοδρομία στη μουσική αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.
Οι μαθητές και ακροατές θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής (https://kozanimusic.com/regis tration/), ενώ περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του θεσμού, το πρόγραμμα και την οργάνωση των μαθημάτων, των διαγωνισμών και των συναυλιών θα βρείτε στον ιστοχώρο του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com/ ).
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης μέσα από την διοργάνωση του ΔΣΜΚ εκπληρώνει τον περιφερειακό ρόλο του, ως κέντρο πολιτισμού, με την ανάπτυξη συνεργειών με πολιτιστικούς φορείς της πόλης και της περιφέρειας και υπόσχεται έναν πλούσιο, μουσικό Αύγουστο.