Γέμισε μαθητές το ΔΑΚ

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 15ου Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος διοργανώνει στην Κοζάνη παράλληλες δράσεις, υπό την εποπτεία της ΕΑΠ/ΟΧΕ, την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης, της ΚΕΔΕ, των σωματείων Εθνικός Κοζάνης, ΑΟ Κοζάνης και την συνεργασία του προϊστάμενου των Συμβούλων Φυσικής Αγωγής Δυτικής Μακεδονίας Σάκη Παλαμά.

Από το πρωί της Τετάρτης το ΔΑΚ Κοζάνης γέμισε από παιδικές φωνές , μιας και έγινε με επιτυχία τουρνουά δημοτικών σχολείων, με στόχο να ενισχυθεί το άθλημα του handball στην Κοζάνη , αλλά και με στόχο να ενισχυθεί η παρουσία του κόσμου στο κλειστό της Λευκόβρυσης το Σαββατοκύριακο στους αγώνες του πανελλήνιου κυπέλλου.

Όπως είπε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, διοργανώνεται ένα μικρό τουρνουά με παιδιά σχολείων, με στόχο να κινητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό . “Κεντρική μας στόχευση είναι να διοργανώσουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις αξιοποιώντας το γήπεδο της Λευκόβρυσης, ώστε αυτό να αποτελέσει έναν ισχυρό κράχτη ώστε τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, είπε ότι το γήπεδο δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ακόμη τα Σαββατοκύριακα σε τακτική βάση, αντίθετα, λειτουργεί με μεγάλες διοργανώσεις. Ωστόσο, σε συνεργασία με τους συλλόγους στόχος είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την καλύτερη αξιοποίησή του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε πως η δράσξη με τα σχολεία γίνεται για την καλύτερη προβολή του τελικού στο χάντμπολ. “Τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά το πολύ διαδεδομένο άθλημα του χάντμπολ στη Δυτική Mακεδονία. Τα παιδιά πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό , ώστε να ενδυναμωθούν . Ο Δήμος Κοζάνης θα ασχοληθεί κυρίως με το κομμάτι των παιδιών , που είναι το αύριο της πόλης”, κατέληξε.

Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
15o Final Four Κυπέλλου Ανδρών (Ημιτελικοί)
Λευκόβρυσης Κοζάνης 15:00, Φίλιππος Βέροιας- ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Χασκής, Μεϊμαρίδης- Χατζηγεωργίου)
Λευκόβρυσης Κοζάνης 17:30, ΧΑΝΘ- Πανελλήνιος (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Μίγκας- Αγγελίδης)

Παράλληλες δράσεις

-Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 12:00
Street handball στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

-Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρες 15:00-18:00
Επιμορφωτική Ημερίδα προπονητών Δυτικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Βορειοδυτικής Ελλάδος.
Στο κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης Κοζάνης

 

Β.Σ.