ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – “ΧΑΛΑΡΗ” ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

– Αιχμές για τη στάση του δήμου

 

Το θέμα των κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τι στάση θα κρατήσουν στο μέλλον, με δεδομένη την “σκληρή” στάση της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο θέμα των παρατασιούχων, τέθηκε επί τάπητος στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης, που έγινε στο Κοβεντάρειο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εντωμεταξύ, τόσο το Σαββατοκύριακο, όσο και σήμερα Δευτέρα, η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Κοζάνη γίνεται κανονικά και οι υπάλληλοι δουλεύουν κανονικά.  Όσον αφορά για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Χριστοφορίδης απάντησε πως οι 41 τον αριθμό παρατασιούχοι του Δήμου Κοζάνης εξακολουθούν και καταλαμβάνουν το αμαξοστάσιο του Δήμου, αλλά σημείωσε πως είναι μια “χαλαρή” κατάληψη (σ.σ. της κακιάς ώρας, όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης) μιας και τα απορριμματοφόρα κυκλοφορούν στους δρόμους. Μια κατάληψη που συνεχίζεται με τη στήριξη του συλλόγου, αν και με αυτό τον τρόπο… “Η καθαριότητα γίνεται κανονικά, αν και σε κάθε περίπτωση δεν θα αφήναμε την πόλη να εκτεθεί ή να εκθέσουμε τη δημοτική αρχή”, είπε δεικτικά ο κ. Χριστοφορίδης. Σημείωσε πως την κατάληψη κάνουν οι 41 παρατασιούχοι του Δήμου, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά τις παρατάσεις που πήραν τα προγράμματα τους, ενώ πρωτύτερα ήταν πολλά χρόνια στην ανεργία , όπως τόνισε. “Εμείς δεν μεροληπτούμε υπέρ μιας κατηγορίας ανθρώπων, για όλους τους παρατασιούχους έχουμε την ίδια άποψη”, σημείωσε, λέγοντας πως και στο παρελθόν είχαν ζητήσει με έγγραφο την παράταση συμβάσεων.

Εντωμεταξύ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κρατάει σκληρή στάση στο θέμα, με τον σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης να λένε πως από πλευράς δημοτικής αρχής τέθηκε ζήτημα μη καταβολής μισθού για την ημέρα της κατάληψης, γεγονός που είναι ανασταλτικός παράγοντας στη συνέχιση “σκληρών” μορφών της κινητοποίησης, ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων. Μάλιστα, σημείωσε πως την αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να κάνει το δημόσιο και όχι ιδιώτες.

“Θα μιλήσουμε για τη στάση που κράτησαν όλοι στο θέμα των συμβασιούχων και κατά πόσο ήταν στο πλευρό τους ή όχι”, είπε δεικτικά ο κ. Χριστοφορίδης, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για τη στάση του Δήμου Κοζάνης, καυτηριάζοντας τη στάση της δημοτικής αρχής να πει πως τα μεροκάματα των εργαζομένων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, θα κόβονται.  Να σημειωθεί πως την προσεχή Πέμπτη υπάρχει εκ νέου 24ωρη απεργία στους δήμους, ωστόσο στην προηγούμενη απέργησαν μόλις 7 άτομα στο Δήμο Κοζάνης…

Μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση απασχόλησαν και άλλα θέματα, όπως η εξέλιξη της αξιολόγηση (θέμα για το οποίο ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Γιώργος Δαλαγιώργος), αλλά και άλλα θέματα όπως η διεκδίκηση επιδομάτων κ.α.



Β.Σ.