Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, και μετά από αίτηση της Αντιπολίτευσης, η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα συζήτησης την επισκευή του κτιρίου παιδόπολης “Αγία Όλγα” στη Φλώρινα, το οποίο αναμένεται να στεγάσει τη Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το κλίμα υπήρξε τεταμένο, ενώ ξέσπασαν εντάσεις μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων και του προέδρου του Περιφερειακόυ Συμβουλίου, Φώτη Κεχαγιά.

Η επικεφαλής του Συνδυασμού “Ελπίδα”, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, δήλωσε ότι τα στοιχεία που τους δόθηκαν, ύστερα από εισαγγελική εντολή και σχετικά με την απευθείας ανάθεση του έργου των 400.000 ευρώ στον «Σύλλογο προς διάδοση των Ελληνικών Γραµµάτων» για την «Επισκευή κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα» στη Φλώρινα, έδειξαν παραβίαση της νομοθεσίας περί διαχείρισης δημοσίου χρήματος. Επίσης, η ίδια δήλωσε ότι τα βασικά ζητούμενα της παράταξης του Γεώργιου Δακή, του Συνδυασμού “Ελπίδα” και των Ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων, είναι η επίσπευση της υλοποίησης του έργου, η παράδοση του φακέλου του έργου στην ελέγχουσα αρχή, η οποία είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας-Ηπείρου, η εφαρμογή του άρθρου 117 του νόμου του Καλλικράτη, καθώς και η Παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Φλώρινας, Στέφανου Μπίρου.

Ο Σάββας Σαπαλίδης, περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Aλλάzουμε Eποχή», απαντώντας στις κατηγορίες της κυρίας Ζιμπιλιάδου, ότι δηλαδή παραβίασε το άρθρο 117 του νόμου του Καλλικράτη, δήλωσε ότι η πορεία του είναι καθαρή και ότι δεν έχει ασυμβίβαστο για το συγκεκριμένο έργο.

ΕΣ