Ταχύτατα τεστ μέσα από το αυτοκίνητο πραγματοποιούνται από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του ΚΤΕΟ της Λευκόβρυσης στους δασκάλους και νηπιαγωγούς του δήμου Κοζάνης. Η οργάνωση ήταν άριστη με τους εκπαιδευτικούς να προσέρχονται στη σειρά και να εξυπηρετούνται σε δύο παραβάν .Ήδη μέσα σε μια ώρα είχαν διενεργηθεί 100 δειγματοληψίες. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 14:00 εκτός αν παρουσιαστεί μεγαλύτερη προσέλευση. .Όσοι εκπαιδευτικοί δεν πρόλαβαν να ελεγχθούν στην προγραμματισμένη ώρα μπορούν και αυτή τη στιγμή να δώσουν δείγμα.

O Αθανάσιος Δερμιτζάκης, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α’ βθμιας Εκπαίδευσης και Γεν.αρχίατρος ε.α , Ιατρός Αναισθησιολόγος μίλησε για την ευθύνη οργάνωσης της ιχνηλάτησης των εκπαιδευτικών ενόψει της λειτουργίας των σχολείων. «Η πρόληψη είναι εκείνη που θα σώσει ζωές. Έκρινα σκόπιμο να γίνει άμεση ιχνηλάτηση έστω και την Κυριακή με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ .Βρέθηκε η κατάλληλη θέση για αποφυγή συγχρωτισμού .Ευελπιστώ να έχουμε αρνητικά αποτελέσματα». Τόνισε επίσης την ανάγκη συ στράτευσης όλων των εμπλεκόμενων που γνωρίζουν το έργο για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα .

Ο Σάκης Κωτούλας πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης αναφέρθηκε στην ικανοποιητική προσέλευση των εκπαιδευτικών . «Ήταν ένα αίτημα που το ζητάγαμε από την έναρξη της πανδημίας και θα είχε μεγαλύτερη σημασία αν γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων».

 

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου