Το αεροδρόμιο της Κοζάνης λειτουργεί αυτή τη στιγμή σαράντα ώρες τη βδομάδα από Τρίτη ως Κυριακή, δηλαδή για έξι μέρες, έξι ώρες και σαράντα λεπτά ανά ημέρα. Το περιορισμένο αυτό ωράριο δυσκολεύει τη λειτουργία της Egnatia Aviation. Συγκεκριμένα θέτει αυστηρούς περιορισμός στις ώρες πτήσεων με αποτέλεσμα πολλοί σπουδαστές να φεύγουν για την Καβάλα. Παράλληλα ήταν αδύνατο να συντηρηθούν τρία εκπαιδευτικά αεροπλάνα με τόσες ώρες πτήσεων ούτε καν να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτές ένα ικανοποιητικό ωράριο για να αμειφθούν ανάλογα.

Το ωράριο του αεροδρομίου επεκτείνεται μετά τις συντονισμένες ενέργειες του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα, αλλά και του Γιώργου Αμανατίδη.

Με τη νέα notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το αεροδρόμιο Φίλιππος της Κοζάνης θα λειτουργεί από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου.

«Οι πτήσεις θα είναι πλέον περισσότερες από τις διπλάσιες και θα μπορούν περισσότεροι μαθητές να εκπαιδευτούν» αναφέρει στο prlogos o διευθύνοντας σύμβουλος της Egnatia Aviation Δημήτρης Λυμπεράκης. Ένα μικρό μέρος των πτήσεων θα συνεχιστεί στην Καβάλα διότι πρέπει να γίνουν την νύχτα.

Δύο υπάλληλοι πληροφοριών πτήσεων έχουν ήδη αποσπαστεί στο αεροδρόμιο για τις νέες αυξημένε ανάγκες του , ενώ απαιτούνται και άλλες τοποθετήσεις στον τομέα της πυρόσβεσης -δάσωσης, αλλά και διοικητικοί, οικονομικοί υπάλληλοι , στο σύνολο δέκα άτομα για τη σωστή λειτουργία του.

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η Κοζάνη δεν μπορεί να κρατήσει τη Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων της Εgnatia Aviation