Σύμφωνα με δημοσίευμα του healthweb .gr στην επιτροπή αξιολόγησης για την προμήθεια του σύγχρονου υπερηχοκαρδιογράφου του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας γιατρός.  «Είναι δυνατόν να αξιολογείται από πληροφορικάριους, λογιστές, διοικητικούς και νοσηλευτές ένα καρδιολογικό σύστημα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από γιατρούς;
Στα 10 μέλη δεν χωρούσε ιατρός; Γιατί δεν ορίζανε στην επιτροπή και τον μάγειρα ή τον τραυματιοφορέα ….. είναι και τροχήλατο το σύστημα ……..κάτι μπορεί να ξέρει από σπρώξιμο…!» συνεχίζει το δημοσίευμα με την επιτροπή να ακολουθεί:

Σε αυτό απαντά ο διοικητής του Μαμάτσειου-Μποδοσάκειου Γιώργος Χιωτίδης λέγοντας ότι: «H επιτροπή αξιολόγησης ορίζεται με κλήρωση και αποτελείται από μέλη που διαθέτουν τους κωδικούς του ΕΣΗΔΗΣ. Στην επιτροπή εξετάζονται δικαιολογητικά συμμετοχής, τεχνικά χαρακτηριστικά και οικονομικές προσφορές. Ως προς την αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών, η επιτροπή έχει τη δυνατότητα να ζητήσει εγγράφως τη συνδρομή του όποιου ειδικού ή του τμήματος βιοϊατρικής. Άλλωστε οι ίδιες τεχνικές προδιαγραφές του εν λόγω μηχανήματος συντάχθηκαν από το τμήμα βιοϊατρικής, τον διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής και την τεχνική υπηρεσία. Επομένως μάλλον δημιουργούνται εντυπώσεις από το τίποτα!»
Εμείς από την θέση μας θεωρούμε αναλύοντας και τα λεγόμενα του κ. Χιωτίδη ολίγον παράλογο να αποτελείται μια επιτροπή από άτομα που έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων, αλλά καμιά σχέση με το αντικείμενο. Το σύστημα προμηθειών ιατρικού εξοπλισμού θα μπορούσε τουλάχιστον να περιλαμβάνει ένα γιατρό κι όχι μόνο νοσηλευτές και πληροφορικάριους.
Ι.Π.