ΟΙ μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Κοζάνης φορούν μάσκες σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Συχνά παρατηρείται όμως το φαινόμενο οι γονείς τους ειδικά την ώρα της αποχώρησης να συνωστίζονται στην πόρτα του σχολείου για να τα παραλάβουν χωρίς φυσικά να φορούν μάσκα.

Επικρατεί το αδιαχώρητο με τους μαθητές να δυσκολεύονται να βγουν από την εξώπορτα και τους γονείς να φράζουν το δρόμο. Επειδή είναι αδιανόητο να βγάλει το υπουργείο οδηγίες και για τους γονείς, καλό είναι να βάλουμε μια τάξη στον εαυτό μας.

Όσο για τα ολοήμερα ξεκινούν μέχρι την Παρασκευή , ίσως και στις αρχές της επόμενης βδομάδας τα τμήματα σε έξι δημοτικά της Κοζάνης και τρία νηπιαγωγεία που είχαν κενά. Αυτό που προκαλεί ερωτηματικό είναι ότι ξαφνικά τα παιδιά από διάφορα τμήματα που κατά τα αλλά χωρίζονταν στα διαλείμματα ανά τάξεις , γίνονται ένα .Και μάλιστα φέτος υπάρχει και η προτροπή της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως να γράψουν οι γονείς τα παιδιά στους στα ολοήμερα ώστε να περιοριστεί η επαφή των παιδιών με τα ηλικιωμένα της οικογένειας αλλά και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Για αυτό και φέτος δεν υπήρχαν προϋποθέσεις εγγραφής παρά μόνο μια απλή αίτηση γονέα , αλλά ούτε και πρόληψη για καλύτερες συνθήκες παραμονής των μαθητών στα ολοήμερα. Μια ώρα φαγητό, μια ώρα μελέτης και μια με κάποιο άλλο αντικείμενο , ό, τι περισσεύει από την πρωινή ζώνη. Και 25 παιδιά μαζί από όλα τα τμήματα …

Ιωάννα Παπαδημητρίου