ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Έτοιμες είναι και για φέτος το Πάσχα οι Πασχαλινές λαμπάδες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία, “Ηλιαχτίδα”,

ενώ πέρα από τις λαμπάδες υπάρχουν πολλές χειροποίητες κατασκευές με πασχαλινά δωράκια και μη, για να κάνετε δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα  και να χαρίσετε χαμόγελα, ενισχύοντας παράλληλα το έργο και τη δράση ενός συλλόγου που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δωρεές αγάπης της τοπικής κοινωνίας!

Μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος της “Ηλιαχτίδας” Σάκης Λότσιος, τόνισε πως τα παιδιά του συλλόγου με πολύ αγάπη και προσπάθεια κάνουν κάποια δωράκια και λαμπάδες που τα διαθέτουν στο κοινό με την ευκαιρία του Πάσχα. Καθημερινά τα απογεύματα, από τις 6 μέχρι και τις 8.30, κάνοντας διάφορες κατασκευές, μαγειρέματα και μαθαίνουν διάφορες τεχνικές και δεξιότητες για να ζουν καλύτερα.

Ο κόσμος μπορεί να αγοράσει λαμπάδες, απλές και με δώρα, πήλινα δωράκια, αλλά και μόνιμη έκθεση με ημερολόγια, εικόνες, κούπες, λικέρ, σουπλά, κεριά, και άλλες κατασκευές που διατίθενται σε συμβολική τιμή. Οι ώρες λειτουργίας είναι 10-1 καθημερινά και 6-8.30 το απόγευμα. Όποια συλλογικότητα θέλει να παραγγείλει λαμπάδες μπορεί να λάβει και καλύτερες τιμές.

Στόχος του συλλόγου είναι να συμμετέχει σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ μάλιστα λειτουργεί ομάδα στίβου, μαθήματα κολύμβησης, μαθήματα θεάτρου σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ομάδα ζούμπα, ομάδα παραδοσιακού χορού και άλλες δραστηριότητες.

Επίσης , σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down, το μέλος του συλλόγου Αλέξανδρος Χάτσιος θα παίξει μουσική σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, με τον μουσικό Μανώλη Κουτσονάνο, σε μια εκδήλωση με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς.

Ο κόσμος θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα και να καταλάβει ότι τα παιδιά με down και αναπηρίες είναι διαφορετικά αλλά έχουν πολλές δυνατότητες και τους αξίζουν οι ίδιες ευκαιρίες ζωής και να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία! Αυτό που πρέπει είναι ο κόσμος να τα αποδεχθεί , να τα βλέπει ως ίσα και να τα βοηθάει στο να βγάλουν προς τα έξω τη δυναμικότητα τους. Όπως κατέληξε ο κ. Λότσιος, η Κοζάνη βοηθάει όταν υπάρχει ανάγκη, και πιο πρόσφατο θετικό παράδειγμα είναι αυτό της εκδήλωσης για τον μικρό Παναγιώτη, όπου συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα!

Β.Σ.