ΣΕ ΝΕΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σε έναν νέο ανακαινισμένο χώρο λειτουργεί εδώ και κάποιους μήνες στην Γενική Κλινική Euromedica (Μ. Δήμτσα 4), η Μαιευτική Κλινική Ζωοδόχου Πηγή Κοζάνης. Σε έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο, με ένα άρτια εκπαιδευόμενο προσωπικό, πρώτη μέριμνα είναι η μέλλουσα μαμά και το νεογέννητό της. Μάλιστα, στα θετικά της μετακόμισης στη γενική κλινική, είναι φυσικά ότι στον ίδιο χώρο λειτουργούν όλα τα απαραίτητα τμήματα. Ακόμη, γίνονται μαθήματα ανώδυνου τοκετού, μαθήματα μπάνιου για το νεογέννητο, συμβουλές από διατροφολόγο και όποια άλλη φροντίδα μπορεί να χρειαστεί για τη μαμά και το βρέφος!

Ειδικότερα, μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η κ.  Σοφία Καγιόγλου, προϊσταμένη μαιευτικού και γυναικολογικού τμήματος της κλινικής, αναφέρθηκε, αρχικά, στα θετικά αυτής της μετακόμισης, λέγοντας πως: “Είναι μια μεγαλύτερη γενική κλινική, περισσότερα τμήματα, με φαρμακείο, μικροβιολογικό, τμήμα υπερήχων , περισσότερες ειδικότητες στην περίπτωση που κάτι χρειαστεί. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, ανακαινισμένος, η κλινική είναι επανδρωμένη και δεν χρειάζεται τίποτα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη γυναίκα που έρθει στην κλινική, θα βρεθεί σε έναν πολύ όμορφο χώρο, με εξειδικευμένο προσωπικό. Η μαμά που θα γεννήσει δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί με το μωρό: από το ρουχισμό, μιας και θα του δοθούν καινούρια ρουχαλάκια που πλένονται σε νέο πλυντήριο με υπο-αλλεργικά σαπούνια, αποστειρωτή, βραστήρα, γάλα , πάμπερς. Ενώ όλες οι μαμάδες θα λάβουν ως δώρο ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο ως αναμνηστικό.


Στο ίδιο χώρο σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γίνονται μαθήματα μπάνιου και φροντίδας των νεογνών, όπου μπορούν να βοηθούν και οι μπαμπάδες αλλά και οι γιαγιάδες. Ακόμη, δίνονται συμβουλές από διαιτολόγους για το τι πρέπει να τρώνε οι μητέρες για το θηλασμό και τη διατήρηση της σιλουέτας τους.

Ακόμη, μια φορά το μήνα γίνονται μαθήματα θηλασμού και ανώδυνου τοκετού, δωρεάν.

Η εν λόγω κλινική, καταλήγει η ίδια, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει μια αντίστοιχη μεγάλη  κλινική μιας μεγαλύτερης πόλης , μιας και διαθέτει έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο που καλύπτει πλήρως τις μέλλουσες μητέρες!


Β.Σ.

ΡάδιοΛόγος – 219η εκπομπή (26-04-2017)