Αρχικα θα χρειαστούμε αλεύρι, κουρκούτι και φυσικά το φιλέτο του βακαλαου.
Αν ο μπακαλιάρος είναι παστος αλατισμενος θα χρειαστούμε να τον αλλάξουμε 6 με 7 φορές νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν όχι θα χρειαστούμε να τον αλατισουμε ελαφρά…
Πάντα σε όλες τις παρασκευες ψαριών στεγνονουμε καλά σε αποροφητικο χαρτί τα φιλετα μας.
Έπειτα περνάμε από το αλεύρι και μετά από το κουρκούτι (θα δώσουμε συνταγή παρακάτω).
Αφήνουμε να σταξει το περιτο κουρκούτι και μετά τηγανιζουμε.
Δεν βάζουμε πολλά φιλετα μαζί να τηγανιστουν γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι.
Δεν αναποδογυριζουμε συχνά τους μπακαλιάρους.
Μόλις είναι έτοιμοι αφήνουμε σε αποροφητικο χαρτί.
Σερβίρουμε κατευθείαν.

Συνταγή για κουρκούτι
Υλικά
500 ml μπύρα
250 ml Σόδα
400 γρ αλεύρι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
Φροντίζουμε τα υλικά να είναι κρύα.
Ανακατεύουμε σόδα με μπύρα και έπειτα βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμενο.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα με το αλάτι και πιπέρι.
Αν το μείγμα μας έχει σβολους το περνάμε από σιτα.