Ο Στέργιος Γκανάτσιος, πρόεδρος του Μαμάτσειου αναφέρθηκε στην σύσκεψη με τους φορείς της υγείας που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη στο Κοβεντάρειο. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν με κάθε την κάθε πλευρά να δίνει τη δική της ενημέρωση όπως είπε.

Υπάρχουν 23 νοσηλευόμενα περιστατικά COVID-19 ,56 σε σύνολο μαζί με τα ύποπτα στο Μαμάτσειο, σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ Τσεβεκίδης μετά από την ενημέρωση των διοικητών . Είχαμε τον πρώτο θάνατο στην Πτολεμαΐδα σε ηλικιωμένη 90 χρονών, ενώ 19 ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο ,πέντε είναι τα ύποπτα περιστατικά και δυο στην εντατική. Έχουμε μάλιστα στείλει τέσσερις διασωληνωμένους συμπολίτες μας στην Θεσσαλονίκη από την Κοζάνη.

Ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε με τους υγειονομικούς της περιοχής, επισημάνθηκαν και ακούστηκαν πολλά , σε αυτό τον πόλεμο είμαστε όλοι ενωμένοι, συνέχισε ο πρόεδρος.Το υγειονομικό σύστημα έχει φτάσει στα όριά του, έχει εφεδρείες και φοβόμαστε μήπως εξαντληθούν. Στόχος είναι να ελαττώσουμε την καμπύλη των κρουσμάτων για να μην επιβαρύνονται τα νοσοκομεία.Αναφορά έκανε σε θαλάμους αρνητικής πίεσης για το Μαμάτσειο, την ενίσχυση του μοριακού εργαστηρίου, τη στελέχωσης του Μποδοσάκειου με επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, και τη δημιουργία περιφερειακού οργάνου για τις ιχνηλατήσεις για να κερδίσουμε σε χρήμα και ασθενείς, καθώς και μια μόνιμη λύση για τις Κινητές Ομάδες Υγείας

Ιωάννα Παπαδημητρίου