Γλυκό από κρασί δημιουργεί η βραβευμένη executive chef Νανά Γκαμπούρα (real taste & style)ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου σε κύβους
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 αβγά
1κ.σ. νερό
Για τη μουσταλευριά:
1L κομμένο μούστο
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ σιμιγδάλι ψιλό
500γρ καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.γ. ανθόμελο
Για το πασπάλισμα:
150 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
Κανέλα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε μια μεταλλική μπασίνα στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, κάνουμε στη μέση λακκούβα και προσθέτουμε εκεί τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αβγά χτυπημένα. Με τις άκρες των δαχτύλων μας ανακατεύουμε προσεκτικά και με γρήγορες κινήσεις. Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά. Σημείωση: Ανάλογα με τη σκληρότητα του αλεύρου, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές νερό ακόμα. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και ξαναζυμώνουμε. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 5 φορές ακόμα, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και εύπλαστη. Την πλάθουμε σε στρόγγυλή μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Σημείωση: Όσο πιο παγωμένη βγει η ζύμη τόσο ποιο τραγανή θα είναι η τάρτα. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο διαμέτρου περίπου 34 εκ. στρώνουμε το φύλλο σε ταρτιέρα 28 εκ. καλύπτοντας και τα πλαϊνά και κόβουμε με μαχαίρι όσο τυχόν περισσεύει. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν τη βγάλουμε, τρυπάμε με πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της, την καλύπτουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο ρύζι από πάνω, για να μη φουσκώσει, και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο
στους 180˚ C για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το ρύζι και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι η βάση να ροδίσει καλά. Ετοιμάζουμε τη μουσταλευριά: Βάζουμε τον μούστο σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα. Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το ανθόμελο, τα καρύδια και όταν πλέον το μείγμα πήξει, το ρίχνουμε πάνω στη βάση της τάρτα. Όσο η μουσταλευριά είναι ζεστή ακόμα πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα