Σύσκεψη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής Εορδαίας πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του κόμματος στην Πτολεμαϊδα.

Τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση στράφηκαν γύρω από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και εξήγησε πως εξασφαλίζεται ο   αναγκαίος  δημοσιονομικός  χώρος και χρόνος, ώστε να ξετυλιχτεί το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας.

Ανέφερε ότι η συμφωνία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση νέο μνημόνιο, αφού  η συμφωνία  αυτή είναι ολοκλήρωση της  σύμβασης του 2015 και είναι τμήμα των αξιολογήσεων που γίνονται. Άλλωστε θα ισχύσει, όπως είναι γνωστό, μόνο στην περίπτωση απομείωσης του χρέους.

Ο  Πάνος Ρήγας εξήγησε, επίσης, ότι  πρόκειται για μία συμφωνία με  δύσκολες  πλευρές, αλλά και θετικά στοιχεία και   μέτρα κοινωνικής προστασίας, τα οποία έχουν μηδενικό δημοσιονομικό κόστος, κάτι που όπως υπογράμμισε «δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα». Υποστήριξε, ότι αποτελεί τακτικό ελιγμό προκειμένου να εξυπηρετηθεί το στρατηγικό σχέδιο εξόδου από τη ζώνη των μνημονίων και της επιτροπείας.

Καταλόγισε τυχοδιωκτισμό, κομματική σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια στη στάση ΝΔ, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων πίεζε, υποσκάπτοντας τα συμφέροντα της χώρας, ενώ όχι μόνο δεν ψήφισε τα αντίμετρα, αλλά με υποκριτικό και νεφελώδη τρόπο διεκδικεί δήθεν  κάτι για το πλεόνασμα που γνωρίζει ότι είναι πρακτικά αδύνατο.

Σε ότι αφορά στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, επικεντρώθηκε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με τα αναπτυξιακά μέτρα,  στην συνταγματική αναθεώρηση για την εμβάθυνση της δημοκρατίας , καθώς και στην αντιμετώπιση των ελλειμμάτων που υπάρχουν  για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τέλος, συζήτησαν για τα τοπικά ζητήματα, το ρόλο του κόμματος και τις ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ, θέμα που φαίνεται ότι θα αποτελέσει αντικείμενο και στις αυριανές προγραμματισμένες συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς.

Γραφείο Τύπου