Ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη το πρωί εξήγησαν του λόγους του οριζόντιου lockdown. Aνέφερε ότι είναι 20πλάσια τα τεστ στην πατρίδα μας σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας πάνω από 19.000 τα μοριακά, PCR και 3.000 τα αντιγόνα (rapid tests). Η θετικότητα στα τεστ ξεπερνά το 9%., σε έναν ιό χωρίς ανοσία, στον οποίο ποτέ στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε τόσους νοσηλευόμενους που κάνουν πνευμονία .

Οι νέες εισαγωγές είναι 170 ανά μέρα , μια επιθετική αύξηση που θα πιέσει το ΕΣΥ. Νοσηλεύονται και άτομα 45 και άνω και όχι μόνο ηλικιωμένοι , ενώ το 78% των κλινών COVID είναι κατειλημμένες στην Θεσσαλονίκη. Ο μέσος όρος θνησιμότητας είναι άνω των 10 το τελευταίο 7ήμερο, ενώ σε όλον τον κόσμο ποτέ αυτή την εποχή δεν υπήρχε τέτοια θνησιμότητα.

Ομόφωνα η επιτροπή υιοθέτησε την χρήση του απαγορευτικού, ζητήσαμε την ενίσχυση του συστήματος υγείας και στα ΜΜΕ, δώσαμε έμφαση στη συνέχιση της εκπαίδευσης με τα δημοτικά να συνεχίζουν. Ο ιός είναι εδώ και η πάλη μαζί του συνεχίζεται, συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ι.Π.