Για ακόμα μια φορά ο λαός της Πτολεμαΐδας, σε συνθήκες κακοκαιρίας βιώνει τα αποτελέσματα της ενεργειακής φτώχειας. Οι βλάβες στο δίκτυο παροχής της τηλεθέρμανσης έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα αρκετές ημέρες του χειμώνα να ξεπαγιάζει ο λαός της περιοχής.

Το παλαιωμένο δίκτυο παροχής τηλεθέρμανσης αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα αλλά και των δημοτικών αρχών για τη στήριξη της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών τηλεθέρμανσης και της λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων με γνώμονα το κέρδος.

Από αυτή την πολιτική υπονομεύονται οι υπερπροσπάθειες των εργαζομένων που παλεύουν να αποκαταστήσουν κάθε φορά βλάβες στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης σε αντίξοες συνθήκες.

Το σχέδιο απολιγνιτοποίησης θα κάνει ακόμα πιο συχνά τα προβλήματα στη λειτουργία και παροχή της τηλεθέρμανσης. Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης με την αναγκαία θερμική επάρκεια.

Να αντικατασταθεί το παλιό δίκτυο με νέο σύγχρονο και να επεκταθεί και στα χωριά της Εορδαίας. Να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια, κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση.