ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

– Περιφερειακό συμβούλιο στην Κοζάνη και συντονιστική σύσκεψη στην Πτολεμαΐδα – Στις πύλες των ΑΗΣ εργαζόμενοι και φορείς

– Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ

 

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, από τους σταθμούς παραγωγής και τα ορυχεία λιγνίτη,  σκοπεύουν να στείλουν εργαζόμενοι και φορείς της περιοχής, ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενόψει και της ψήφισης του Νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τη ΔΕΗ, που κάλεσε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, αποφασίστηκε ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων και τοπικών φορέων, με στόχο το βράδυ της Κυριακής να υπάρξει έντονη παρουσία έξω από τις πύλες των ΑΗΣ, ώστε να αποτραπεί η λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ και να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων στις 48ωρες απεργίες που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ.

Επίσης, στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής 22 /4 πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να συνεδριάσει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τη ΔΕΗ, υπό το βάρος των εξελίξεων και των απανωτών παραιτήσεων που έχουν υπάρξει τα τελευταία 24ωρα από τον συνδυασμό Καρυπίδη , για το καυτό θέμα του “ξεπουλήματος” των μονάδων.

Μετά το περιφερειακό συμβούλιο, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, στο ξενοδοχείο Παντελίδης, στην Πτολεμαΐδα, πρόκειται να υπάρχει συνάντηση συνδικάτων και φορέων ώστε να γίνει σχεδιασμός για το ποιες μονάδες λειτουργίας θα βγουν “εκτός λειτουργίας”, όπως λένε χαρακτηριστικά τα μέλη του συντονιστικού.

Η ειλημμένη απόφαση που πάρθηκε είναι να βγουν εκτός λειτουργίας μονάδες της ΔΕΗ, και η απεργία να περιφρουρηθεί στις πύλες των ΑΗΣ, εκτός του προσωπικού ασφαλείας . Επίσης, την Τετάρτη, ημέρα κατάθεσης του Νομοσχεδίου, σχεδιάζεται μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από τη ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη, από κοινού με τους συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Ωστόσο μπορεί να προκύψουν και άλλες κινητοποιήσεις που τυχόν θα αποφασίσει το περιφερειακό συμβούλιο .

Β.Σ.