ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ – ΧΙΟΝΙΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
– Σε ποιές περιοχές του δήμου Κοζάνης εντοπίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα

Συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα του Κοβεντάρειου το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Κοζάνης για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου. Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο έχει σαν στόχο να οργανώσει καλύτερα τις απαραίτητες εργασίες ενόψει του χειμώνα και πιθανών πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων. Μάλιστα, ανιχνεύει την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο, ενόψει του χειμώνα.
Στη σύσκεψη έδωσαν το “παρών” στελέχη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του στρατού, της Τροχαίας, εθελοντικών υπηρεσιών , καθώς επίσης ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Πρόδρομος Ασλανίδης, ο υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας στο Δήμο Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας.

sno_dhmou_kozanis2
Στα σημεία όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις πλημμύρες και τα χιόνια στο δήμο Κοζάνης, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, αναφέρθηκε ο αρμόδιος του Γραφείου πολιτικής Προστασίας, το οποίο υφίσταται ένα χρόνο τώρα στο δήμο Κοζάνης. Όπως τονίστηκε, εντός της πόλης τα σημεία που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι: Νότιο τμήμα Οδού Μακρυγιάννη, η οδός Καραμανλή στο ύψος της παλιάς Σχολής Εργοδηγών , η οδός Βερμίου στον Κόμβο Lidl, η οδός Κασομούλη στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος , η οδός Παύλου μελά στο ύψος της Πλατείας νίκης.
Στα χωριά του δήμου, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν: Στην κοινότητα Χρωμίου, από το ρέμα Μπούρινου μέχρι την κοινότητα. Επίσης, στην τοπική κοινότητα Σκήτης και Ξηρολίμνης από το ρέμα στα βουνά, στην Μεταμόρφωση επί της γέφυρα Εγνατίας οδού, στη Νέα Νικόπολη επί της Εγνατίας οδού, στο Βατερό στο γήπεδο, στο επίχωμα παλιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης Ιωαννίνων. Στη Λευκοπηγή στο Νότιο Τμήμα και στην Κάτω Κώμη, όχι μέσα στον οικισμό αλλά στο ρέμα που περνάει δίπλα από χωριό και περνάει από την Άνω Kώμη .

sno_dhmou_kozanis4
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος από πλευράς δήμου Κοζάνης αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, επεσήμανε την ετοιμότητα των υπηρεσιών του δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, λέγοντας πως : “Ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για να ανταπεξέλθει με όποια μέσα διαθέτει οικονομικά και τεχνικά να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις. Ανταποκρινόμαστε και σαν δήμος και η Π.Ε. και οι υπηρεσίες του κράτους που εμπλέκονται”. Σύμφωνα με τον ίδιο, δίνεται η ίδια προτεραιότητα και στο δήμο και στα τοπικά διαμερίσματα , ενώ έχει γίνει ήδη ο απαραίτητος εξοπλισμός με αλάτι, μηχανήματα και ό,τι άλλο χρειάζεται.

sno_dhmou_kozanis3
Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κάτανας εξήρε τον δήμο Κοζάνης για το γεγονός ότι διαθέτει αυτόνομο γραφείο πολιτικής προστασίας, όντας ο μόνος στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά, ενώ μίλησε και για την αγαστή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια και ο δήμος σε θέματα πολιτικής προστασίας. Για τα μεγάλα, έκτακτα φαινόμενα που συμβαίνουν, τόνισε πως υπάρχει ετοιμότητα στην περιοχή μας.


Β.Σ.