Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Βασίλη Καψάλη, Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Διοίκησης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, τον Γιώργο Ζαφείρη, Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης – Γρεβενών, και τον Γιώργο Ραμογιάννη, Αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης – Γρεβενών, επισκέφτηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 το Εκθεσιακό Κέντρο Ν. Κοζάνης και συμμετείχε στις δράσεις που διεξήχθηκαν εκεί στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία.

Μετά την ομιλία – τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στον οποίο και εξέφρασαν τους φόβους και τις ανησυχίες των πτυχιούχων σχετικά με τους χειρισμούς του στα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας.

Ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά και εκφράστηκε η αντίθεση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στην διατύπωση του απαράδεκτου άρθρου 46 ζητώντας, για μια ακόμα φορά, την απόσυρσή του γιατί δεν λύνει το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων αλλά το παραπέμπει στις καλένδες.

Η Αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Υπουργό άμεση συνάντηση με την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με σκοπό την νομοθετική ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με βάση την πρόταση νόμου της Ένωσης και τις εισηγήσεις των αντίστοιχων τμημάτων των Τ.Ε.Ι.

Ζητήθηκε από τον Υπουργό να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ να αναλάβει την οργάνωση και αδειοδότηση του επαγγέλματος των Μηχανικών Τ.Ε.Ι όπως περιγράφεται και στην πρόταση νόμου που του έχει καταθέσει.

Επίσης η Αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ λόγω της επίσκεψης του κ. Γαβρόγλου στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας, ήρθε σε επικοινωνία με μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Τ.Ε.Ι και τους ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Πτυχιούχων Μηχανικών και οι οποίοι με τη σειρά τους δεσμεύτηκαν πως θα μεταφέρουν τα αιτήματά μας και πως είναι σύμφωνοι με τις θέσεις μας.

Ο Υπουργός στην τοποθέτησή του επέμενε στην άποψή για καθορισμό προσόντων και όχι Επαγγελματικών Δικαιωμάτων και ότι θα εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα μέχρι τον Οκτώβριο με το οποίο θα καθορίζονται τα “προσόντα” των Πτυχιούχων Μηχανικών.

Ανέφερε επίσης ότι στη συνέχεια θα συσταθούν επιτροπές, οι οποίες θα ασχοληθούν με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα και μέχρι το τέλος του 2018 θα οριστικοποιηθεί το θέμα αυτό και ότι το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας είναι στις προθέσεις του να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.