Τι απάντησε για την ανανέωση προσώπων

Με άρωμα …εκλογών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μελών και φίλων της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τον δήμο Κοζάνη, το απόγευμα της Δευτέρας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ο Λάζαρος Μαλούτας και τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού, προχώρησαν σε έναν απολογισμό έργου, ασκώντας έντονη κριτική στη νυν δημοτική για τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις της. Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού κ. Μαλούτας τόνισε με νόημα προς κάθε αποδέκτη ότι: “Συνεχίζουμε με το ίδιο σχήμα για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο…”, ενώ ρωτήθηκε φυσικά από τους δημοσιογράφους για το αν θα τεθεί ζήτημα ανανέωσης στον συνδυασμό, με τον ίδιο να απαντάει πως όταν τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης του επικεφαλής , τα συλλογικά θα το συζητήσουν, αν προκύψει κάτι τέτοιο…

Ο Λάζαρος Μαλούτας καταλόγισε, σε δηλώσεις του, έλλειψη έργου με αναπτυξιακή διάσταση στην δημοτική αργή, για την οποία είπε ότι κατηγορεί ότι οικειοποιείται το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα έχει εγκαταλείψει τις καινοτόμες πρωτοβουλίες , ενώ παράλληλα την κατηγόρησε για “ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού”. “Στο μέχρι τώρα χρόνο της δημοτικής περιόδου και ενώ η περιοχή μας συνεχίζει να μαστίζεται με την κρίση ισχυρότερα από ότι στην υπόλοιπη χώρα, τα “πεπραγμένα” της δημοτικής αρχής είναι πλέον ορατά σε όλους….Εμείς συζητούμε για τα προβλήματα του τόπου μας, να επαναβεβαιώσουμε τους στόχους μας, να εντείνουμε την προσπάθειά μας. τις δύσκολες ώρες που ζούμε έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε. Σαν επικεφαλής της παράταξης, ως ο δήμαρχος της  πρώτης καλλικρατικής περιόδου, απηύθυνα κάλεσμα ώστε όλοι μαζί να συμπορευτούμε και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για το καλό του τόπου μας, των παιδιών μας, του δήμου μας”, τόνισε μεταξύ άλλων.

“Όταν τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης του επικεφαλής της παράταξης…”

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα στον συνδυασμό, και αν ο ίδιος θα είναι εκ νέου επικεφαλής, και ερωτηθείς συγκεκριμένα για τα νέα ονόματα από τον συνδυασμό του που ακούγεται ότι ενδιαφέρονται (όπως ο κ. Κυριακίδης) ο Λάζαρο Μαλούτας απάντησε  πως “εμείς , και ο Κώστας ο Κυριακίδης και όλοι, αποτελούμε την παράταξη της Ενότητας. Η παράταξη έχει επικεφαλής και συνεχίζουμε με το ίδιο σχήμα για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο”. Ερωτηθείς πιο συγκεκριμένα για το αν θα μπει ζήτημα ανανέωσης στην παράταξη, απάντησε πως “φυσικά μπαίνει ζήτημα ανανέωσης. Υπάρχουν τα όργανα εκείνα για να αποφασιστούν οι διαδικασίες,. Όταν μπουν τέτοια ζητήματα θα κριθούν. Όταν δηλαδή τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης του επικεφαλής της παράταξης, θα γίνουν διαδικασίες. Εφόσον δεν υπάρχει…”.

Κριτική προς τη δημοτική αρχή και από τους εκλεγμένους συμβούλους

Ακολούθως στην ανοιχτή συνέλευση το λόγο είχαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τον συνδυασμό, κάνοντας απολογισμό έργου και δράσης. Πρώτος το λόγο είχε ο Κώστας Κυριακίδης, που μίλησε τόσο για τον τομέα ανάπτυξης, όσο και το αθλητικό κομμάτι, αρμοδιότητάς του. Άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή για τα όσα δεν έκανε, μίλησε για μια σειρά έργων που καθυστερούν, ενώ κατέκρινε τη στάση της δημοτικής αρχής για ζητήματα πολιτισμού (καυτηρίασε το πρόσφατο μνημόνιο συνεργασίας), ενώ μίλησε και για άλλα επί μέρους θέματα, λέγοντας δεικτικά στο τέλος ότι έργα τα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή τα κατέκρινε, όπως η πλατεία και η βιβλιοθήκη, τώρα τα ενστερνίζεται . Μίλησε και για αθλητικά έργα που δεν γίνονται (σ.σ. ο ίδιος είναι και μέλος στο ΔΣ του ΟΑΠΝ), ενώ σχολίασε και άλλα θέματα όπως η λειτουργία του Νιάημερου κ.α. Η Νούλα Τουμπουλίδου, που είναι μέλος στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, μίλησε για το χρέος της επιχείρησης που διογκώθηκε μέσα στην τριετία στα 28 εκ. ευρώ, καυτηρίασε την αλλαγή προεδρείου 3 φορές μέσα σε  τρία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και σε επί μέρους θέματα όπως τα έργα τηλεθέρμανσης που καθυστερούν σε χωριά κ.ο.κ. Το λόγο είχαν και άλλοι σύμβουλοι αλλά και το κοινό.

Β.Σ.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το