ΣΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΙΚΑ Ν. Κοζάνης – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ – ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Παραρτ. Κοζάνης – ΣΑΣΑΚ – ΤΣΑ

Όλοι στο δρόμο να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στην υγεία και τη ζωή. Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού.Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις και ετοιμάζεται για τη νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της “προσωπικής διαφοράς” σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία.Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία – Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή. Προετοιμάζουμε από τώρα την μαζική κάθοδο και συμμετοχή μας στο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά την ψήφιση του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, τη μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, τη συρρίκνωση των μονάδων Υγείας, την κατάργηση των εξεταστηρίων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων ασθενών σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιάτικη βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10ρικα και 20άρικα. Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει “κοινωνική πολιτική” με ξένα κόλλυβα.Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο “όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει”. Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της.

Η ΣΕΑ Συνταξιούχων καλεί σε συγκέντρωση τους συνταξιούχους την Παρασκευή 24 του Νοέμβρη, στις 6 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ν. Κοζάνης.

Διεκδικούμε:

• Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.

• Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

• Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

Όλοι στη πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Κοζάνης

Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας – Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια – Τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε