ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΗΤΑΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

– Που κυμάνθηκαν οι τιμές στα δωμάτια των ξενοδοχείων

– Τουρίστες από όλη την Ελλάδα!
Αρκετά ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα έμειναν οι ξενοδόχοι σε όλο το Νομό Κοζάνης, με όλα τα δωμάτια να ήταν νοικιασμένα για το τριήμερο της μεγάλης Αποκριάς. Οι προκρατήσεις έδειχναν από νωρίς ότι εφέτος θα ήταν μια καλή χρονιά από πλευράς επισκεψιμότητας, ενώ η μεγάλη παρουσία τουριστών και επισκεπτών φάνηκε στην πράξη, μιας και το Σαββατοκύριακο δεν υπήρξε διαθέσιμη κλίνη σε όλα τα ξενοδοχεία της Κοζάνης και ευρύτερα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Νομού Κοζάνης Ιάκωβος Παντελίδης “το διήμερο Σάββατο και Κυριακή η πληρότητα στα ξενοδοχεία έφτασε στο 100%. Πήγαμε πολύ καλά σε γενικές γραμμές σε σχέση και με άλλες χρονιές. Αρκετός κόσμος ήρθε οργανωμένα, με πακέτα, ενώ υπήρξαν και μεμονωμένοι που ήρθαν για το Σαββατοκύριακο”. Στην φετινή κοζανίτικη αποκριά ήρθαν επισκέπτες από Αθήνα, Πάτρα, Ιόνια νησιά και όλη την Ελλάδα, με τον κ. Παντελίδη να σημειώνει πως όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και την Κοζανίτικη Αποκριά.

Ο δήμος Κοζάνης έκανε καλό προμόσιον και διαφήμιση, σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Νομού, λέγοντας πως την αυξημένη κίνηση εκμεταλλεύτηκε τουριστικά όλος ο Νομός αλλά και ευρύτερα η Δυτική Μακεδονία, μιας και όποιοι δεν βρήκαν κατάλυμα την τελευταία στιγμή, πήγαν Καστοριά ή Γρεβενά (Βασιλίτσα). Άλλωστε η Δυτική Μακεδονία είναι χειμερινός τουριστικός προορισμός και έχει πολλά αξιοθέατα και ομορφιές.

Ωστόσο, οι τζίροι στα ξενοδοχεία κρατήθηκαν χαμηλά, σημείωσε ο κ. Παντελίδης, λέγοντας πως “οι τιμές στα πακέτα προσφορών ήταν χαμηλές σε αρκετά οικονομικές τιμές”. Σημείωσε, μάλιστα, πως κατ’ άτομο ένας επισκέπτης πλήρωσε για δωμάτιο ανά βραδιά στα 25-30 ευρώ (δηλαδή 60 ευρώ ανά δίκλινο). Ωστόσο, η δύναμη των πελατών είναι μικρή, τόνισε, λέγοντας πως μειώθηκαν αρκετά οι καταναλώσεις στο απολύτως απαραίτητο. “Δεν έκαναν επιπλέον γεύματα, ή άλλες επιπλέον χρεώσεις”, τόνισε ο κ. Παντελίδης. συμπληρώνοντας πως οι ηλικίες που ξόδεψαν τα περισσότερα ήταν μεταξύ 23-35 ετών.

Στο καρναβάλι της Κοζάνης ήρθε κόσμος κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, απολαμβάνοντας το έθιμο των φανών. Ωστόσο, λέει ο κ. Παντελίδης, η αποκριά είναι 12 ημέρες το χρόνο και οι ξενοδόχοι της περιοχής όλο το υπόλοιπο χρόνο βλέπουν τα μαγαζιά τους να είναι άδεια. Εξαίρεση αποτέλεσε το τριήμερο της μικρής Αποκριάς, όπου και τότε τα ξενοδοχεία της Κοζάνης δούλεψαν καλά, και είχαν αυξημένη κίνηση σε σχέση με πέρυσι. “Από το να είμαστε άδεια και να βλέπουμε τα ξενοδοχεία μας χωρίς κόσμο, χαιρόμαστε που δουλεύουμε έστω την περίοδο της Αποκριάς”, λέει, τέλος ο κ. Παντελίδης σημειώνοντας πως η κοζανίτικη Αποκριά δίνει μια “αναπνοή” στους ξενοδόχους.

 

Β.Σ.