Η εισήγηση της Διεύθυνσης Τοπικής Ανάπτυξης για την εμποροπανήγυρη του Δρεπάνου ήταν αρνητική. Αυτή επηρέασε ουσιαστικά όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων για να πάρουν ομόφωνη απόφαση για τη ματαίωσή του. Δεν υπήρχε καμιά άλλη εισήγηση ούτε του Ιατρικού Συλλόγου, ούτε του ΕΟΔΥ ή της Πολιτικής Προστασίας παρά τα όσα ακούστηκαν.

Θέλει πραγματικά τόλμη και θάρρος να συνεχίσεις την κανονικότητά σου μετά από τόσους μήνες εγκλεισμό και απαγορεύσεων. Με δεδομένη όμως την θετική εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Δρεπάνου και το πράσινο φως της κυβέρνησης, η εμποροπανήγυρης θα μπορούσε να γίνει και μάλιστα με την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Έστω και αν υπήρχαν αντιπολιτευτικοί τόνοι μέσα στο ίδιο το τοπικό συμβούλιο και παρότι αρκετοί κάτοικοι γκρίνιαζαν με την ανάγκη επέκτασης των πάγκων έμπροσθεν της οικίας τους.

Όσο για τη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 15 Μαΐου 2020 και για 14 ημέρες, οπότε ουδείς ήταν πια σε καραντίνα. Αν το δημοτικό συμβούλιο ήθελε, θα έβρισκε τον τρόπο πραγματοποίησής του, αλλά υπερίσχυσε ο φόβος και οι ενδοιασμοί. Ο δήμος πήρε μια απόφαση χωρίς να υπολογίσει τις ανάγκες των δημοτών, οι οποίοι αναζητούν μια νότα αισιοδοξίας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ναυάγησε η ιδέα για την εμποροπανήγυρη του Δρεπάνου

Το πανηγύρι του Δρεπάνου του Αγίου Πνεύματος θα διεξαχθεί