ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

Έφτασαν από την Αυστρία στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας οι 42 νοσοκομειακές κλίνες, που προέρχονται από δωρεά. Πρόκειται για την δεύτερη “παρτίδα” κλινών που έρχονται στο Νοσηλευτικό ίδρυμα (το πρώτο φορτίο είχε έρθει το καλοκαίρι), ενώ επίκειται και συνέχεια, μιας και εκκρεμεί ακόμη η αποστολή κάποιων ακόμη κρεβατιών που δεν χώρεσαν σε αυτή τη φορτωτική, καθώς και νοσοκομειακού εξοπλισμού!
Η παραλαβή των κλινών έγινε το πρωί της Τρίτης στο Μποδοσάκειο, παρουσία του πρόεδρου του Ελληνοαυστριακού Συνδέσμου, Ελευθέριου Γρηγοριάδη, Πτολεμαϊδιώτη που ζει και εργάζεται στην Αυστρία και είχε την πρωτοβουλία για τη δωρεά, η οποία έγινε από το νοσηλευτικό ίδρυμα Hall in Tirol της Αυστρίας. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για καινούρια κρεβάτια, τα οποία αντικαταστάθηκαν από το Νοσοκομείο της Αυστρίας όταν προέκυψε κάποια χρηματοδότηση για αντικατάστασή τους.


Οι εν λόγω 42 νοσοκομειακές κλίνες είναι αρίστης ποιότητας, με πολύ καλά στρώματα, έτοιμα για χρήση τους. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, η διοίκηση του Νοσοκομείου, πρόκειται να συσταθεί μια επιτροπή που θα αποφασίσει τη χρήση τους, αφού πρώτα καταγραφούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου.
Το κόστος μεταφοράς των νοσοκομειακών κλινών κάλυψε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , τόσο το καλοκαίρι, όσο και σήμερα, ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Β.Σ.