Η ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ

Στις κάλπες οδηγούνται σήμερα, Τετάρτη, οι φοιτητές όλης της χώρας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα φοιτητικά συμβούλια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ από το πρωί ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία τόσο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όσο και στο ΤΕΙ, στην Κοζάνη.

Ωστόσο, η προσέλευση στις κάλπες είναι μικρή  και στα δύο ιδρύματα. Αναλυτικότερα, στο παράρτημα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέχρι τις 11.30′ το πρωί είχαν ψηφίσει περί τα 15 άτομα, ενώ ανάλογη ήταν και η κίνηση στο άλλο τμήμα , των Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Να σημειωθεί πως το τρίτο τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής, αυτών των Μηχανικών Περιβάλλοντος, δεν κατέβηκε στις εκλογές, καθώς δεν έχει κατορθώσει να συγκροτήσει φοιτητικό σύλλογο.

Υποψήφιες παρατάξεις στο Πανεπιστήμιο

Υποψήφιες παρατάξεις στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών είναι οι: Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, Αριστερή Παρέμβαση (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση), ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ. Αντίστοιχα, υποψήφιες παρατάξεις στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είναι οι: Ανεξάρτητοι (ΠΑΦ), ΔΑΠ και ΠΚΣ. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.”, ο υπεύθυνος της εφορευτικής επιτροπής στο πρώτο τμήμα, ψήφισαν από το πρωί 15 άτομα (στο σύνολο των 450 φοιτητών), ωστόσο το κλίμα παραμένει καλό, χωρίς να προκύψουν προβλήματα. “Θεωρείται απαραίτητη η προσέλευση όλων των φοιτητών, ώστε να μην κρίνουν άλλοι το αποτέλεσμα”, σημείωσε ο ίδιος. Οι κάλπες στο πανεπιστήμιο θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υποψήφιες παρατάξεις στο ΤΕΙ

Αντιθέτως στο ΤΕΙ και συγκεκριμένα στη ΣΤΕΦ, μέχρι τις 12 το πρωί είχαν ψηφίσει περί τους 100 φοιτητές, γεγονός ενδεικτικό του πόσο οι φοιτητές “γυρίζουν” την πλάτη τους στη διαδικασία. Αναλυτικότερα, κάλπες στο ΤΕΙ στήθηκαν τόσο στη ΣΤΕΦ όσο και στη ΣΔΟ. Και στις δύο σχολές υποψήφιες είναι δύο παρατάξεις, με τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ να έχει την πρωτοκαθεδρία, και έχοντας μεγάλη παράδοση ως πρώτη παράταξη, χρόνια τώρα, στο ΤΕΙ. Μάλιστα πέρυσι στη μια σχολή είχε κατακτήσει και τις επτά έδρες του συμβουλίου, ενώ στην άλλη τις έξι από τις επτά (η τελευταία έδρα είχε πάει στην ΠΚΣ).
Η προσέλευση στο ίδρυμα ήταν “χλιαρή” στη διαδικασία των εκλογών από πλευράς των φοιτητών, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Νικόλαος Κρικέλας “η προσέλευση είναι καλή και αυτό είναι θετικό για εμάς. προβλέπεται μεγάλη νίκη για τη ΔΑΠ. Σκοπός μας είναι να ψηφίσουν όσο περισσότεροι ψηφοφόροι και να τους δείξουμε ότι ασχολούμαστε με αυτούς. Έχουμε 13 χρόνια αυτοδυναμίας στο ΤΕΙ και στους φοιτητές αυτούς λέμε ότι μπορεί αυτοί να μας γυρνούν τις πλάτες, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ για αυτούς”. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ Γιάννης Σπανουδάκης, σημείωσε πως “οι φοιτητικές εκλογές διαμορφώνονται σε ένα κλίμα απογοήτευσης για τα κοινά. Εμείς θέλουμε να στηρίξουν την ΠΚΣ όχι μόνο για μια έδρα στο συμβούλιο, αλλά για να προκύψει ένας ενεργός σύλλογος, που θα διεκδικεί πράγματα για τους φοιτητές, όπως δωρεάν μετακίνηση, δωρεάν σίτιση, εργαστήρια κ.ο.κ.”.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το βράδυ της Τετάρτης, λίγη ώρα αφού κλείσουν οι κάλπες.

φωτογραφίες από τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

 

φωτογραφίες από τις εκλογές στο ΤΕΙ


Β.Σ.