ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ

Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας, βρέθηκε το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 21 και 22 Οκτωβρίου, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής. Οι βουλευτές μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής , επισκέφθηκαν στον ενεργειακό άξονα, πήγαν στους Ανάργυρους, στην τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, επισκέφθηκαν το λεβητοστάσιο τηλεθέρμανσης στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ενώ βρέθηκαν και στην Πτολεμαΐδα 5, την υπο κατασκευή νέα λιγνιτική μονάδα. Επίσης, τοπ πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν και τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησαν συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου.

Κατά την επίσκεψη των βουλευτών στο λιγνιτικό κέντρο και συγκεκριμένα στους χώρους παραγωγής της ΔΕΗ, η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, Κατερίνα Ιγγλέση χαρακτήρισε τις μη αποκαταστημένες περιοχές εξόρυξης λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία ως «αρνητικό αποτύπωμα για τις επόμενες γενιές» , ενώ αναφέρθηκε στην προσφορά του λιγνίτη ως εθνικό καύσιμο. Μίλησε για τις δεσμεύσεις της χώρας μας για την ενέργεια, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη στροφής σε άλλες μορφές ενέργειας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους τα μέλη της επιτροπής είχαν επαφή με τον περιφερειάρχη (ο οποίος τους προσκάλεσε), αλλά και φορείς και κατοίκους της περιοχής, ενώ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με τον λιγνίτη και την περιοχή.

Την Κυριακή τα μέλη της επιτροπής αναχώρησαν από Φλώρινα για Πρέσπες και   πραγματοποίησαν ξενάγηση  στις λίμνες των Πρεσπών .

φωτογραφίες: Χρήστος Μπλέτσος
Β.Σ.