“Η ΚΟΖΑΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ”

– Ο Χρήστος Αλμασίδης από τη “Μακεδονική Δύναμη” στο ΡάδιοΛόγος

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων Tae Kwon Do με 1500 αθλητές και 4000 συμμετέχοντες που σχεδιάζεται να γίνει το διάστημα στα τέλη Νοεμβρίου στην Κοζάνη, αλλά και το άθλημα του Tae Kwon Do και την ανάγκη τα παιδιά να αθλούνται, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Χρήστος Αλμασίδης, υπεύθυνος της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης.

 

Ποια είναι η Μακεδονική Δύναμη

Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται σε πάρα πολλά μέτωπα, με βάση το ολυμπιακό αγώνισμα του Tae Kwon Do , την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική γυμναστική, τον χορό και ήδη ξεκίνησε να συμμετέχει σε αθλητικές διοργανώσεις, πρωταθλήματα ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του 2020. Μάλιστα ξεκίνησε η προετοιμασία στις 22/8, ενώ η ομάδα συμμετέχει σε camp, ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος που έγινε για τους εφήβους στη Χαλκίδα προ 3 εβδομάδων. Σε αυτή τη διοργάνωση ο σύλλογος κέρδισε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο , συμμετείχε με 5 αθλητές, οι οποίες ηλικιακά βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και δεν βοηθάει το παραγωγικό σύστημα , για να προτάξουν τον αθλητισμό.

Το δυνατό χαρτί του συλλόγου είναι το Tae Kwon Do, με ομαδικές διακρίσεις , ενώ μεμονωμένες διακρίσεις αθλητών έχουν φέρει διακρίσεις σε πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις , κατακτώντας την κορυφή μεταξύ των συλλόγων σε επίπεδο διακρίσεων , με 5 παγκόσμιες και 12 πανευρωπαϊκές διακρίσεις ανά την Ελλάδα. Επίσης, για δέκα χρόνια από το 2005 μέχρι το 2015 ο σύλλογος στη γενική κατάταξη βγαίνει πρώτος στις κατηγορίες εφήβων και ανδρών. Αυτό είναι μια προσπάθεια συλλογική και για αυτή έχει να καμαρώνει ο σύλλογος, για τις κατακτήσεις που φέρνει! Στους αθλητές που ξεχωρίζουν είναι και ο Τεληκοστόγλου Αποστόλης που ενόψει ολυμπιακών αγώνων με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πρόσφατα έχει βαθμολογική υπεροχή και σε 15 ημέρες θα αγωνιστεί ξανά σε Αθήνα και ακολούθως στο Ισραήλ, με συνεχή παρουσία και ελπίδες για διάκριση!

Στην Κοζάνη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων με 1500 αθλητές!

Είναι για τρίτη φορά που η ομοσπονδία εμπιστεύεται ως συνδιοργανωτής να αναλαμβάνει πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων και ανδρών , υποστηρίζοντας διοργανώσεις σε όλα τα επίπεδα . Ο Σύλλογος προτάθηκε να διοργανώσει και μια νέα μεγάλη διοργάνωση και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας είναι ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης από την περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει ένα κλειστό “στολίδι”, που είναι αυτό της Λευκόβρυσης. Μάλιστα, το λειτουργικό του χώρου εξυπηρετεί ιδιαίτερα το tae kwon do, μιας και έχει μεγάλο προθερμαντήριο, ενώ λόγω των μετακινήσεων στις κερκίδες , είναι το μοναδικό γήπεδο στην Ελλάδα που έχει αερογέφυρες. Οι προδιαγραφές του γηπέδου μπορούν να φέρουν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων με τη συμμετοχή 1500 αθλητών , χωρίς προκριματικά. Η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τα 3000 άτομα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την πόλη, με στόχο να αξιοποιηθεί πολύπλευρα και να επωφεληθεί και η πόλη. Οι επισκέπτες στην πόλη θα ξεπεράσουν τις 4000 και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή, τόνισε ο κ. Αλμασίδης. Για την εν λόγω διοργάνωση, η ομοσπονδία έκανε αίτημα στο δήμο για να παραχωρήσει το γήπεδο και ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ συναίνεσε να παραχωρηθεί το γήπεδο και η θέρμανση του γηπέδου. Η περιφέρεια διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει μέρος των εξόδων και τώρα γίνεται προσπάθεια χορηγοί να συμμετέχουν στη διοργάνωση, ώστε να έρθει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στην πόλη. “Κανένα αγώνισμα από τα ολυμπιακά αθλήματα δεν μπορεί να έχει τέτοια δυναμική. Μαθαίνω για το πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ και χαίρομαι που έρχονται τόσο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη”, σημείωσε ο ίδιος.

Διεθνές snow camp και άλλες διοργανώσεις

Εντωμεταξύ στις 4-7 Ιανουαρίου θα γίνει στην Κοζάνη το διεθνές snow camp, όπως έγινε και πέρυσι, με 300 συμμετέχοντες από βαλκανικές χώρες . Επίσης, ζητήθηκε το διεθνές σεμινάριο προπονητών να γίνει στην περιοχή, ενώ το τετραήμερο των Φώτων θα γίνει και μια ακόμη διοργάνωση στο κλειστό γυμναστήριο Ι. Σκαρκαλλάς, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού!

Να αθλούνται τα παιδιά!
Ο ίδιος τέλος, συμβούλευσε τους γονείς να ωθούν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και δει στο Tae Kwon Do, αφού σταδιακά μαθαίνει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, οδηγώντας τον σταδιακά στην προσωπική επιτυχία. Είπε στους γονείς να ταρακουνηθούν, ώστε να αθλούνται τα παιδιά τους, ενώ είπε ότι τα σχολεία θα πρέπει να προωθούν τα αθλήματα , όπως έγινε πρόσφατα στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Μάλιστα πάνω από το 50% βρίσκονται στο όριο της παχυσαρκίας και σε αυτό μπορεί να συμβάλει ο αθλητισμός!

Β.Σ.