Στην Κοζάνη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης και έκανε συναντήσεις για όλα τα σοβαρά θέματα της Αναπηρίας στην περιοχή. Αρχικά το πρωί είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη και στη συνέχεια παραχώρησε στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Ταξιδευτές της Ελπίδας», Κοινότητα Αργίλου, συνέντευξη τύπου και συζήτησε όλα τα σοβαρά θέματα της Αναπηρίας. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη και με φορείς του αναπηρικού κινήματος της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε πως απαιτείται μια ολιστική αντίληψη των προβλημάτων και θα πρέπει να δοθούν λύσεις για τα άτομα με αναπηρίες. “Με την τοποθέτησή του ο κος Βαρδακαστάνης μας βοήθησε αρκετά πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη ποιότητα της ζωής των ατόμων με αναπηρίες στην πόλη μας” είπε ο Δήμαρχος Κοζάνης . Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννης Βαρδακαστάνης τονίζοντας πως είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το ποσοστό που μπορούν να βοηθήσουν οι φορείς τα άτομα με αναπηρίες και να κάνουμε όλοι μαζί την πόλη πιο φιλική. Κλείνοντας ανέφερε πως “από τη Δυτική Μακεδονία ξεκινάμε την διαδρομή αναστοχασμού και περισυλλογής των πολιτών εν όψη των εκλογικών αναμετρήσεων για το πως θα αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρίες από το σύνολο των πολιτών και το κράτος καθώς και από το σύνολο της Ευρώπης”. 

Το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα, από τις 09:15π.μ. – 13:00μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» (3ο χλμ. Ε.Ο. Πτολεμαΐδας – Φλώρινας). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνεχιστεί και θα λήξει η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ.