ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ – ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Ξεκίνησαν  από το πρωί της Δευτέρας οι εργασίες ανάπλασης του δήμου Κοζάνης επί της Οδού Ιπποκράτους , γεγονός το οποίο εξοργίζει τους οδηγούς ταξί της πόλης, μιας και η πιάτσα ταξί μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, όπως καταγγέλλουν.  Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Αντώνης Νούραγας, αντιπρόεδρος του Σωματείου ΤΑΞΙ Κοζάνης, μιλώντας στο ράδιοΛόγος, επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα κινηθούν δικαστικά.

Να σημειωθεί πως οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Ιπποκράτους στην Κοζάνη είναι σε ισχύ και περιλαμβάνουν προσωρινή μονοδρόμηση της οδού Ιπποκράτους και της οδού Εθελοντών με κατεύθυνση από την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς την οδό Παύλου Μελά. Επίσης περιλαμβάνει προσωρινή μεταφορά της πιάτσας ταξί καθόλη τη διάρκεια που θα εκτελούνται οι εργασίες για το συγκεκριμένο έργο. Επίσης έχουν χωροθετηθεί  2 θέσεις επί της Παύλου Μελά στην παρκίδα έμπροσθεν της Εθνικής Τράπεζας, 4 θέσεις στην οδό Εθελοντών (πριν την οδό Σεφέρη), και 11 θέσεις επί της οδού Ιπποκράτους απέναντι από τα ΕΛΤΑ.

Ο αντιπρόεδρος επεσήμανε, αρχικά, στο ράδιοΛόγος, την αντίθεσή του ως προς την ολοκλήρωση του έργου και το ξεκίνημα του, σημειώνοντας πως πλέον υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα. “Στη θέση που είμαστε τώρα, παρόλες τις αντιδράσεις μας, για λόγους ασφάλειας και λειτουργικότητας, τεκμηριωμένες αντιδράσεις της πιάτσας που λειτουργεί σήμερα, δεν τις έλαβε κανείς υπόψη του. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε τα δημοτικά στελέχη , ούτε τα στελέχη στις επιτροπές κυκλοφοριακού και ποιότητας ζωής. Αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα χάος στην Παύλου Μελά , Από το πρωί που μίλησα εδώ και μίλησα με έναν υπεύθυνο της δημοτικής αστυνομίας, ενώ είχαμε λάβει το λόγο του αντιδημάρχου πως όταν ξεκινήσουν τα έργα θα υπάρχει δημοτικό όργανο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία από την έξοδο εθελοντών προς την Παύλου Μελά για να μη δημιουργείται πρόβλημα, γιατί μιλάμε για κεντρικό δρόμο, η απάντηση του δημοτικού αστυνόμου είναι πως δεν έχει τέτοια εντολή. Αντίστοιχα, η δημοτική αστυνομία απομακρύνει τους πολίτες που θέλουν να παρκάρουν προσωρινά στην Εθνική Τράπεζα, μιας και παρκίδες αυτές θα χρησιμεύουν πλέον για τα ταξί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Για όποιο ατύχημα συμβεί την ευθύνη θα φέρει ο δήμος”

Ο ίδιος τόνισε πως από σήμερα και μέχρι να τελειώσουν τα έργα, για όποιο τυχόν πρόβλημα ή ατύχημα προκύψει, την ευθύνη θα την φέρει ο δήμος και όσοι συμφώνησαν. “Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί κάποιες απόψεις του σωματείου ταξί, μιας και το θέμα υφίσταται εδώ και τρία χρόνια, ο δήμος πήρε απόφαση να κάνει μόνιμη την πιάτσα επί της Οδού Ιπποκράτους και δεν ακούει τη δική μας άποψη. Ο Δήμος παίρνει μονομερείς αποφάσεις και βάζει μπροστά το κοινό καλό. Ας έρθει να κάνει μια αυτοψία , να δει και τις απόψεις των κατοίκων. Η στάση του δημάρχου απέναντί μας είναι απαράδεκτη. Εμείς θα φροντίσουμε να είναι ομαλή η κατάσταση και άμεση η πρόσβαση . Αυτή τη στιγμή το ταξί δεν μπορεί να δουλέψει και δεν υπάρχει ούτε ένα όργανο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία”, είπε με αγανάκτηση.
Επίσης, αποκάλυψε πως οι επαγγελματίες ταξί της περιοχής αποφάσισαν να πάρουν το νόμιμο δρόμο και τη δικαστική οδό, με την ελπίδα πως θα δικαιωθούν, λέγοντας πως: “Ξέρουμε ότι είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά επιλέξαμε να πάμε εκεί. Δεν επιλέξαμε να κάνουμε καμία άλλη είδους κινητοποίηση, γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών. Σεβόμαστε τον κάθε συμπ0ολίτη μας, γιατί ζούμε το πρόβλημα καθημερινά, για αυτό και δεν επιλέξαμε να κάνουμε άλλου είδους κινητοποιήσεις, όπως στάση εργασίας ή κλείσιμο δρόμων”.

“Μονομερείς ενέργειες από πλευράς του δήμου Κοζάνης “

Οι ταξιτζήδες κάνουν λόγω για μονομερείς ενέργειες από πλευράς του δήμου Κοζάνης, σημειώνοντας πως στην εν λόγω προσωρινή κατάσταση ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει ατύχημα. “Κάνουμε εμείς τον τροχονόμο και προσπαθούμε να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα. Γιατί βιάστηκαν να κάνουν έργα, τα οποία δεν ήταν από την αρχή στο χρονοδιάγραμμα για την πλατεία. Η θέση μας ήταν στην οδό Τσόντζα. Η ανάπλαση στην Πλατεία Λασσάνη ήταν στο σχέδιο και δεν έγιναν, αλλά βιάστηκαν να κάνουν την ανάπλαση της οδού Ιπποκράτους”, σημείωσε ο ίδιος. Ανέφερε, επίσης, ότι πριν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγινε συνάντηση του δημάρχου με μέλη της επιτροπής κυκλοφοριακής και μας κάλεσαν τελευταία στιγμή για αυτό και δεν πήγαμε. Επίσης, δεν πήγαμε και στο Δ.Σ.”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους ταξιτζήδες είναι για την κατεύθυνση προς την άνοδο της Παύλου Μελά, ενώ οι ίδιοι ζητούν να επανέλθει η οδός Τσόντζα στο “τραπέζι”, κατηγορώντας τον δήμο για “επίδειξη επιβολής και εξουσίας”, λέγοντας πως όλοι οι ταξιτζήδες είναι αγανακτισμένοι, ενώ και οι πολίτες διαμαρτύρονται όπως λέει.


Β.Σ.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης

“Ξεκίνησε τη Δευτέρα η ανάπλαση της οδού Ιπποκράτους, που τμήμα της θα αποτελέσει το σημείο στάθμευσης των ταξί.
«Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει τη σημερινή εικόνα ενός κεντρικού σημείου της πόλης προς όφελος των κατοίκων, των καταστηματαρχών και των οδηγών ταξί» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αριστοτέλης Πουτακίδης.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 2 μηνών”.