Όταν  θέλετε να επικρίνετε κάποιον συνήθως επικρίνετε τον εαυτό σας διαρκώς για τα ίδια πράγματα. Πότε θα αντιληφθείτε ότι η επίκριση δεν  αποδίδει;

Άς δοκιμάσετε λοιπόν μια άλλη τακτική .Άς αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι τώρα. Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να επικρίνουν κάποιους συχνά επικρίνονται από τους άλλους, επειδή οι ίδιοι έχουν μέσα τους το πρότυπο της επίκρισης. Ότι δίνουν παίρνουν. Μπορεί βέβαια να νοιώθουν την ανάγκη να είναι πάντα τέλειοι. Αλλά ποιός είναι τέλειος; Έχετε γνωρίσει ποτέ κανέναν τέλειο άνθρωπο; Εγώ δεν έχω. Άν λοιπόν παραπονιέστε για κάποια πλευρά του εαυτού σας. Ο άλλος είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σας και ότι βλέπετε στους άλλους να βλέπετε και στον εαυτό σας. Πολλές φορές δεν θέλετε να παραδεχτείτε κάτι που είστε.

Φθείρετε τον εαυτό σας με το οινόπνευμα , τα ναρκωτικά, τα τσιγάρα, την λαιμαργία κ.ά.Με όλα αυτά προσπαθείτε να τιμωρείτε τον εαυτό σας επειδή δεν είναι τέλειος. Τέλειος όμως για ποιόν; Σε τίνος τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες προσπαθείτε ακόμα να ανταποκριθείτε; Αυτά αποφασίστε να τα διώξετε. Απλά προσπαθήστε να είστε εσείς και να διαπιστώσετε ότι είστε υπέροχοι, έτσι ακριβώς όπως είστε αυτή την στιγμή.

Αν ανέκαθεν είστε επικριτικό άτομο και βλέπετε την ζωή  με πολύ αρνητικό μάτι, τότε θα χρειαστείτε πολύ χρόνο για να αλλάξετε και να δείτε τα πράγματα.Όσο θα προσπαθείτε να διώξετε την τάση που έχετε για επίκριση τόσο θα μαθαίνετε να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Στο κάτω κάτω η επίκριση είναι απλά μια συνήθεια και όχι η αλήθεια της ύπαρξής σας.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπέροχα θα νοιώθατε αν σε όλη σας την ζωή δεν σας επέκρινε ποτέ κανείς; Θα αισθανόσαστε απόλυτα ήρεμα και άνετα.Κάθε πρωί θα άρχιζε μια υπέροχη καινούργια μέρα για σας, επειδή όλοι θα σας αγαπούσαν και θα σας αποδέχονταν και κανείς δεν θα σας επέκρινε και δεν θα σας φερόταν υποτιμητικά.Μπορείτε να προσφέρετε αυτή την ευτυχία στον εαυτό σας και μάθετε να αποδέχεστε όλα όσα σας κάνουν μοναδικό και ξεχωριστό.

Το να ζεί κανείς αρμονικά με τον εαυτό του είναι μια από τις πιο υπέροχες εμπειρίες που μπορείτε να φανταστείτε. Θα ξυπνάτε κάθε πρωί και θα νοιώθετε απέραντη ευτυχία που θα περάσετε ‘άλλη μια υπέροχη μέρα με τον εαυτό σας.

Όταν αγαπάτε αυτό που είστε, τότε αυτομάτως βγάζετε προς τα έξω ότι καλύτερο έχετε μέσα σας. Δε λέω ότι θα γίνετε καλύτεροι γιατί μ’αυτό ίσως να υπονοούσα ότι τώρα δεν είστε αρκετά καλοί.Θα βρείτε όμως θετικότερους τρόπους για να καλύψετε τις ανάγκες σας και να εκφράσετε αυτό που πραγματικά είστε.

Πρέπει να ξέρετε τι συμβαίνει μέσα σας

για να ξέρετε κάτι τι να απελευθερώσετε.

Αντί να κρύβετε τον πόνο σας μπορείτε

να τον αφήσετε τελείως ελεύθερα.