Υλικα
10 γαρίδες τεμαχισμένες
150 γρ. τραχανάς λαχανικών (νηστίσιμος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 καρότο ψιλοκομμένο
1 βανίλια (το φρούτο) ψιλοκομμένη
7-8 στίμονες Κρόκου Κοζάνης
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Μαιδανό
Ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κέληφη και τα κεφάλια των γαρίδων (τα οποία μπορούμε να τα βράσουμε και να τα κάνουμε ζωμό,σούπες κτλ)
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις τεμαχίζουμε σε κομμάτια
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο
Μόλις “μαραθούν” προσθέτουμε νερό ή ζωμό γαρίδας (απο κεφάλια και κέληφη που έχουμε βράσει), τον κρόκο. αλάτι, πιπέρι και δίνουμε μια βράση
Προσθέτουμε τον τραχανά, το ξύσμα και αφήνουμε να βράσει για άλλα 4-5 λεπτά
2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε και τις γαρίδες, τις βανίλιες και το μαιδανό