Βαρύ κλίμα επικρατεί στους εργαζόμενους των μάρκετ Καρυπίδης του Νομού Κοζάνης μετά την τελευταία συνάντηση στο ξενοδοχείο Αλιάκμονας της Κοζάνης με δύο οικονομικούς διευθυντές των Market In.Αν και είναι αδύνατον ακόμα να φύγει ο Καρυπίδης από τα καταστήματα με την προμετωπίδα του Μαρινόπουλου , οι νέοι επενδυτές εισάγουν προτάσεις εργασιακού μεσαίωνα για να συμφωνήσουν σε νέες ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους.
Ζητούν να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από το 50% των δεδουλευμένων , δηλαδή από τους εννέα μήνες που οφείλονται να πάρουν τα εργατικά των 4,5 και παράλληλα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις από 1-01-2017 με περικοπές μισθού του 20%.Όποιος δεχτεί θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσε δόσεις με επιταγή ημέρας το 50% των οφειλομένων. Όποιος δεν δεχτεί, άγνωστο το αν θα πληρωθεί παρότι πολλοί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο ζήτησαν να διαπραγματευτεί το ποσοστό της μείωσης των δεδουλευμένων, κάτι που δεν συζητιέται από το νέο επενδυτή. Με το ΠΑΜΕ να εισβάλει στην αίθουσα εκφράζοντας έντονα την αντίθεσή του για τις προτάσεις Καρυπίδη-Market In. Και το κλίμα σε πολλούς εργαζόμενους να είναι πλέον αρνητικό και πολλούς να ρέπουν στο όχι.
Ι.Π.