ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ Τ.Ε.Π. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Με τρεις (3) γιατρούς ενισχύεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, οπότε μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία στελέχωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου με τέσσερις (4) γιατρούς , αφού έχει βγει στον “αέρα” η σχετική προκήρυξη. Οι γιατροί αυτοί αναμένονται μέχρι το τέλος του 2018.

Αναλυτικότερα, με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του διορισμού των τριών γιατρών στο Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου θα ξεκινήσει επιτέλους μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα και η λειτουργία της, με σύνολο τεσσάρων γιατρών (ένας υπάρχει ήδη, ο κ. Ζαφείρης που ήταν στην Καρδιολογική Κλινική), άρα θα μπορέσει η ΜΕΘ να λειτουργήσει κανονικά, διαβεβαιώνει μιλώντας στον “Π.Λ.” ο διοικητής της ενοποιημένης διοίκησης των Νοσοκομείων Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο Γιώργος Χιωτίδης. Ο ίδιος τόνισε πως οι νέοι γιατροί που θα στελεχώσουν τη ΜΕΘ θα είναι δύο καρδιολόγοι και ένας χειρούργος (σ.σ. πρόκειται για τους Στάθη Κουλούρη, Λεωνίδα Κούρας και Καρακατσάνη Ανέστη, αντίστοιχα) , όπου με την ανάληψη καθηκόντων (ίσως σε ενάμιση μήνα από τώρα) η ΜΕΘ θα είναι στελεχωμένη με τέσσερις γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό (με ελλείψεις, όπως άλλωστε σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου), και πλήρη εξοπλισμό.
Σε ό,τι αφορά τα Τ.Ε.Π. (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου, όπως δήλωσε επίσης στον  “Π.Λ.” ο κ. Χιωτίδης, είναι στον “αέρα” προκήρυξη για τέσσερις γιατρούς, όπου αναμένεται να έρθουν σε ένα τετράμηνο. Τα Τ.Ε.Π. σήμερα καλύπτονται από ένας γιατρό, τους γενικούς και ειδικευόμενους.

Επίσης, να σημειωθεί πως βρίσκεται στον “αέρα”, επίσης, προκήρυξη Παθολόγου στο νοσοκομείο. Πρόκειται για μόνιμη θέση , τη στιγμή που σήμερα στο Μαμάτσειο υπηρετούν  τέσσερις Παθολόγοι, ενώ οι οργανικές είναι επτά.

Β.Σ.