ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Στην αγορά ενός ακινήτου και συγκεκριμένα στα πρώην γραφεία στα οποία στεγαζόταν η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας (η οποία σήμερα τελεί υπό ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης), πρόκειται να προχωρήσει μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, οι διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα δίμηνο: “Ολοκληρώνεται η αγορά του ακινήτου στο οποίο θα προχωρήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Ήδη έχουμε προχωρήσει στη σύνταξη των συμβολαίων και ολοκληρώθηκε η συμβολαιογραφική πράξη. Προκειται για το ακίνητο της Συνεταιριστικής Τράπεζας, ένας χώρος επαρκής, πολύ άνετος για να στεγάσει την υπηρεσία”.

Στο νέο χώρο θα υπάρχει και αίθουσα συνεδριάσεων με δυνατότητα μετάφρασης. Για την αγορά του ακινήτου η ΠΕΔ θα δώσει στις 238.000 ευρώ, συν 1000 ευρώ επιπλέον όπως ζητήθηκε από την εταιρεία ακινήτων. Ο χώρος είναι περί τα 200 τ.μ. και θα έχει επαρκής χώρος για τα γραφεία, μια αποθήκη και μια αίθουσα συνεδριάσεων. Για την τοποθέτηση και εγκατάσταση στο χώρο δεν θα απαιτηθεί ιδιαίτερη διαμόρφωση, απλά θα απαιτηθεί η προμήθεια επίπλων και κάποιες άλλες μικρο-παρεμβάσεις.

 

Σεμινάρια της ΠΕΔ

Επίσης, η ΠΕΔ ολοκλήρωσε μια διημερίδα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενώ θα ακολουθήσουν και σεμινάρια για τους γεωργοκτηνοτρόφους, χρήσιμα για τις γεωργοκτηνοτροφικές περιοχές. Κάτι αντίστοιχο έχει ζητήσει ήδη η Δεσκάτη, η Φλώρινα και άλλες κτηνοτροφικές περιοχές, με στόχο να ενημερωθούν τόσοι οι κτηνοτρόφοι , όσο και οι εργαζόμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες.



Β.Σ.