Λίγες μόλις ημέρες διήρκεσε η επαναλειτουργία της μονάδας 4 του ΑΗΣ Καρδιάς, μετά την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης που είχε υποστεί το χειμώνα, τέθηκε εκ νέου εκτός λειτουργίας προκειμένου να περισωθούν όσο το δυνατό περισσότερες ώρες λειτουργίας, δεδομένου ότι έχει ενταχθεί σε καθεστώς περιορισμού.

Μάλιστα, στο πρόγραμμα είναι από το βράδυ της Τετάρτης να τεθεί εκτός συστήματος και η μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς, για τον ίδιο λόγο.

Ανοικτό παραμένει, βέβαια, το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ξαναμπεί στο σύστημα η μονάδα 4, εφόσον οι ανάγκες που προκύψουν εξαιτίας του καύσωνα το επιβάλλουν.

Όπως δήλωσε στο e-ptolemeos.gr ο διευθυντής του κλάδου ΑΗΣ Καρδιάς, Βασίλης Τσίγκας «εάν ο καύσωνας επιμείνει και υπάρχει μεγάλη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ίσως χρειαστεί να ξανανάψει η μονάδα για 1-2 μέρες, αν και είναι το τελευταίο που ευχόμαστε. Διότι εμείς δεν θέλουμε να ανάβουν για 1-2 μέρες οι μονάδες γιατί καταποντούνται».

Ο κ. Τσίγκας προσέθεσε είναι σύνθετο θέμα ποιες μονάδες μπαίνουν στο σύστημα κι ο σχεδιασμός δεν γίνεται από τη ΔΕΗ, δεν αποφασίζει η ΔΕΗ ποιες μονάδες θα μπουν στο σύστημα αλλά η ΡΑΕ «και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπαίνουν στο σύστημα μονάδες φυσικού αερίου λόγω ότι προσφέρουν πολύ υψηλή τιμή».

Πηγή: https://energypress.gr