Κύριε δ/ντά:

Διάβασα στην εφημερίδα σας επιστολή του κυρίου Κορκά όπου εκφράζει την διαφωνία του για την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που έδωσε στο κλειστό της Λευκόβρυσης το όνομα Βασίλης Φλέγκας.

Με την επιστολή μου θέλω να εκφράσω την συμφωνία αλλά και κατά το ήμισυ τη διαφωνία μου. Ο κύριος Κορκάς αναφέρει και αριθμεί το πλήθος των Κοζανιτών γυμναστών εκ των οποίων μερικοί δεν είχαν καν φορέσει φόρμες ή αθλητικά παπούτσια οπότε δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Ο μόνος διακριθείς γυμναστής Κοζανίτης ήταν ο Μανώλης Παπαδογιαννάκης που διακρίθηκε σαν αθλητής του στίβου (πανελλήνια διάκριση στην δισκοβολία) σαν βολεομπολίστας (Εθνική Ελλάδος) και σαν προπονητής (Γυμναστικός Κοζάνης) επί σειρά ετών στην Α’ Εθνική. Επίσης αθλητές ο Γιώργος Ντράγκοβιτς, ο Γ. Θεοδωρίδης αθλητής πανελληνιονίκης στα 100 μέτρα.

Στο μπλοκ που διατηρώ και σε ανάρτησή μου για τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ έχω πλέξει εγκώμιο για την προσφορά του Βασίλη Φλέγκα στον Κοζανίτικο αθλητισμό, εσείς πιστεύω το γνωρίζετε επειδή ασχοληθήκατε με το βόλεϊ. Αναγνωρίζω το πάθος του όπως και το ότι ήταν απ’ τους εμπνευστές της δημιουργίας του Εθνικού Κοζάνης. Επίσης θεωρώ παράλειψη και του Εθνικού και της Κοζάνης γενικώς που τόσα χρόνια δεν τιμήθηκε, τώρα έστω και αργά μερικοί πρώην αθλητές του το σκέφτηκαν και το πραγματοποίησαν. Από το να γίνει όμως μια εκδήλωση προς τιμήν κάποιου ως την ονομασία γυμναστηρίου, στο όνομα κάποιου γυμναστή που έκανε ευσυνείδητα ή με πάθος τη δουλειά του υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ο Βασίλης το έκανε από το πάθος του για τον αθλητισμό αλλά πληρώνονταν από το δημόσιο σαν διευθυντής του γυμναστηρίου, αυτό τότε έκανε μεγάλη εντύπωση επειδή είχε μεγάλη διαφορά από τους τότε γυμναστές. Βέβαια από τον νεοϊδρυθέντα Εθνικό δεν πληρώθηκε

Ερχόμενος στο δεύτερο μέρος της επιστολής του Κορκά γράφω επιγραμματικά τα παρακάτω, που ήταν μερικά από αυτά που έγιναν κατά την προεδρία του στον Εθνικό.

1. Η κατασκευή του κλειστού Κοζάνης έγινε με ενέργειές του.

2. 1975 Άνοδος του βόλεϊ στη Β΄ Εθνική

3. Το 1983 φιλικός αγώνας μπάσκετ εφήβων Ελλάδας –Σοβ. Ένωσης

4. 1984 προκριματικοί μπάσκετ γυναικών

5. 1984 πανελλήνιοι αγώνες πυγμαχίας εφήβων

6. 1986 Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ νεανίδων.

7. 1986 άνοδος μπασκετ στη ααααβ’ εθνική.

8. 1988 Άνοδος ομάδας βόλει στην Α’ εθνική

9. 1989 το τμήμα πυγμαχίας προσκαλείται στην Ουαλία

10. 1989 11 Οκτωμβρίου εγκαίνια ιδιόκτητων γραφείων του συλλόγου μετά την αποχώρηση του Κορκά το γραφείο έπαψε να υπάρχει

11. Το 1881 ο Κορκάς διοργανώνει <Αθλητικό Συμπόσιο> με συμμετοχή Επιφανών και καθηγητών πανεπιστημίου.

10 1991, με πρωτοβουλία του Εθνικού τελέστηκαν στην Κοζάνη οι Βαλκανικοί αγώνες Νεανίδων Χειροσφαίρισης καθώς και νέων το 1992.

12. Με ενέργειες του Κορκά δημιουργήθηκαν στην Κοζάνη τοπικές επιτροπές Μπάσκετ, Βόλεϊ. Χαντ μπωλ,

13. Αντιπρόεδρος στις ομοσπονδίες Βόλεϋ και χαντ μπωλ

14. Είναι σκόπιμο να αναφέρω μεταθέσεις στρατιωτών αθλητών στην Κοζάνη με ενέργειές του, όπως και διορισμούς αθλητών σε εργασίες, επίσης μια σειρά κλήσεων αθλητών σε κλιμάκια εθνικών ομάδων με αποτέλεσμα την εισαγωγή σε πανεπιστημιακές σχολές, που απ’ τις περισσότερες δεν εισέπραξε ευγνωμοσύνη.

Για όλα τα παραπάνω αν έπρεπε να δοθεί κάποιο όνομα στο κλειστό της Λευκόβρυσης ήταν του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΚΑ

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Σίμος Κουταλιανός