ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
400γρ. ρύζι Arborio
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκμμένο
1 ραντίτσιο ψιλοκομμένο
4 φέτες μπέικον λεπτοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
4 κύβους παγωμένοο βούτυρο
80 γρ. παρμεζάνα τρίμμα
Ελαιόλαδο, αλάτι,πιπέρι
Ζωμό κότας σε ζεστή θερμοκρασία
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον και μετά ριχνουμε μέσα και το ραντίτσιο.
Αφού “μαραθούν” τα υλικά μας βάζουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό, μόλις το μείγμα μας “πιεί” το ζωμό ρίχνουμε και δευτερη κουτάλα μέσα και συνεχίζουμε τηνη ίδια διαδικασία για περίπου 17 φορές μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι μας (διαδικασία ριζότο).
Ταυτόχρονα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
΄Οταν κρίνουμε πως είναι έτοιμο (θέλουμε το ρύζι μας να “κρατάει” λίγο να είναι “αλ ντέντε”) αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα ανακατεύοντας ζωηρά για να δέσει το ριζότο μας και να έχει λασπώδη υφή.
Σερβίρετε αυστηρά κατευθείαν σε πιάτα για να καταναλωθεί εκείνη την ώρα αλλιώς χαλάει η υφή του…
Στο σερβίρισμα μπορούμε να γαρνίρουμε με φλέικς παρμεζάνας, φρεσκοοτριμμενο πιπέρι ή κάποιο μυρωδικό όπως μαιδανό κτλ….