Γράφει η Καλογήρου Συρματένια

(Τούλα)

Φιλόλογος – Παιδαγωγός

<<ΠΟΣΟ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΕΜΟΙΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ – ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ. ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΗΡΗ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) ΚΑΙ Κ. ΔΙΑΦΑ ΣΑΒΒΑ ( ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚ. ΑΧΕΠΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.)

ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ – ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Δυστυχώς ζούμε σε κοινωνίες ανοιχτές απόμακροι από τους συνανθρώπους μας που μας κάνει να τους βλέπουμε ως ξένους και όχι με θετικό τρόπο.

Όμως υπάρχουν και λαμπρά παραδείγματα – αστέρια – ανθρώπινοι, εξυπηρετικοί και φιλότιμοι με διάθεση να εξυπηρετήσουν άμεσα και δραστικά.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεχωριστή παιδεία, έμπνευση, πανανθρώπινη ιδεολογία. Νιώθουν την ανάγκη της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ευτύχησα τελευταία να γνωρίσω το Δ/ντή του ογκολογικού χειρουργικού στο Θεαγένειο Νοσοκ. Θεσ/νίκη κ. Σ. Αγγελακόπουλο και το Δ/ντή του οφθαλμολογικού Νοσοκ. Αχέπα Θεσ/νίκη κ. Σ. Διάφα.

Και οι δυό τους καθηγητές – Δ/ ντές μεγάλων κρατικών νοσοκομειακών συγκροτημάτων της χώρας μας, (Θεαγένειο, Αχέπα) με σεβασμό στο ΕΣΥ, στην νοσοκομειακή τους θέση τελώντας λειτούργημα αληθινό.

Επιστήμονες άριστοι, αλλά κυρίως ανθρώπινοι που σκύβουν δίχως υστεροβουλία και χωρίς καθυστέρηση στον ανθρώπινο πόνο. Ευθείς, ειλικρινείς, σύντομοι εξυπηρετικοί στο έπακρο, με ανθρωπιά και γλυκύτητα.

Και οι δυο τους αφού πρώτα μελέτησαν το ιστορικό μου με ξεχωριστή φροντίδα και ζήλο, προέβησαν σε εξετάσεις επαρκέστατες, για είναι απόλυτα βέβαιοι για την κατάσταση της υγείας μου.

Μετριόφρονες, εξυπηρετικοί, που δε θέλησαν ούτε ένα γλυκό ως κέρασμα. Αυτοί είναι γιατροί.

Τους είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την ιατρική τους επιστημοσύνη, την ανθρωπιά και το σεβασμό τους στο πρόσωπο μου.

Είμαι σίγουρη πως έτσι λειτουργούν πάντα και με όλους. Τιμούν την ιατρική, τη θέση τους και το συνάνθρωπό τους.

Τους ευχαριστώ για όλα και τους τιμώ ιδιαίτερα.

Είθε ο θεός να τους δίνει υγεία και δύναμη, για να ανταπεξέρχονται στο ιερό και δύσκολο λειτούργημά τους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό.