Οι διαψεύσεις επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα
Μετά την πρώτη ειλικρινή ανακοίνωση του διοικητή του Μαμάτσειου –Μποδοσάκειου κ.Γιώργου Χιωτίδη για την αδυναμία εφημεριακής κάλυψης της παιδιατρικής του Μποδοσάκειου, η αντιπεριφέρεια υγείας φρόντισε να κατευνάσει το λαϊκό αίσθημα δημιουργώντας εντυπώσεις .Ακόμα και στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΙΝΔΥΜ για τις κλειστές παιδιατρικές σε Μποδοσάκειο και Φλώρινα, ο διοικητής του νοσοκομείου της Φλώρινας όλως τυχαίως έβγαλε διάψευση.
Ο «Πρωινός Λόγος» επικοινώνησε μαζί του και ο διοικητής κ.Νίκος Κοτοπούλης ανάφερε ξεκάθαρα ότι η διάψευση έχει να κάνει με την αναστολή της εφημεριακής κάλυψης της παιδιατρικής όλο το μήνα. «19 μέρες το μήνα εφημερεύει η παιδιατρική μέχρι να έρθει μόνιμος παιδίατρος» , όπως χαρακτηριστικά είπε. Οπότε τις υπόλοιπες 11 δεν εφημερεύει, κάτι που επίσης δεν είναι καινούργιο και συμβαίνει και στην παιδιατρική του Μποδοσάκειου. Η ανακοίνωση της Τρίτης του κ. Χιωτίδη είναι ξεκάθαρη. Από το 2013 η παιδιατρική του Μποδοσάκειου έχει εφημεριακές αρρυθμίες.
Δηλαδή οι ανακοινώσεις των διοικητών επιβεβαιώνουν απόλυτα την ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών με τα προβλήματα των εφημεριών. Πάραυτα κάποιοι ακόμα καυχιούνται για τους γιατρούς που θα έρθουν παραβλέποντας την τωρινή κατάσταση ιατρικής υποστελέχωσης. Με το Μαμάτσειο να γίνεται υποδοχέας όλων των ελλείψεων των υπόλοιπων νοσοκομείων της Δυτική Μακεδονίας και να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο. Στις νέες λοιπόν ιαχές απαντάμε με το έγγραφο του Νοσοκομείου της Φλώρινας, το οποίο από μόνο του αποδεικνύει ότι και η γυναικολογική-μαιευτική και η παιδιατρική και η νεφρολογική κλινική του δεν εφημερεύουν για εννιά μέρες το μήνα Φεβρουάριο. Η ορθοπεδική ως γνωστόν καθόλου. Σε αυτό τι διάψευση να βγάλεις; Μήπως πάλι φταίει ο διοικητής;
Ι.Π.