Τα γέρικα και επικίνδυνα δέντρα στο χώρο του παλαιού πάρκου κόβουν από το πρωί και απομακρύνουν συνεργεία του Δήμου Εορδαίας διασφαλίζοντας την χωρίς απρόοπτα διέλευση των πεζών αλλά και την παρουσία εκεί των παιδιών αφού σύντομα πρόκειται να εγκατασταθούν οι καινούργιες παιδικές χαρές.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Φουρκιώτη τα πεύκα ηλικίας 70- 75 ετών μετά και τις τελευταίες χιονοπτώσεις είχαν πάρει επικίνδυνη κλήση και αρκετά είχαν σπάσει οπότε και αποφασίσθηκε η κοπή τους για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, ένα από τα πάγια αιτήματα των δημοτών, ενώ, ήδη εκπονείται μελέτη για την αντικατάστασή τους.

Ανάλογες επεμβάσεις προγραμματίζονται, με βάση την καταγραφή που έγινε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας, σε αυλές Δημοτικών Σχολείων- π. χ 2ο Δημοτικό Σχολείο- αλλά και σε άλλα πάρκα όπου το πρόβλημα είναι οξύ, υπογραμμίζοντας ο κ. Φουρκιώτης, ότι παράλληλα, και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσουν νέες δενδροφυτεύσεις. Σχετικά με τις εργασίες για την τοποθέτηση των συστημάτων αναψυχής για παιδιά – παιδικές χαρές- οι οικοδομικές εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και έπεται η εγκατάσταση τους, εκ των οποίων δύο στο παλαιό πάρκο, και η τρίτη στο πάρκο Μελανοφρύδη, οι ανάλογες εργασίες στα υπόλοιπα πάρκα της πόλης έχουν ήδη περαιωθεί, και αναμένεται η παραλαβή των οργάνων από τις εταιρείες, διαδικασία που καθυστέρησε λόγω αναστολής της λειτουργίας τους, εξ αιτίας του Κορωνοϊού.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων τόνισε ότι σε όλες τις παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν όργανα για την ψυχαγωγία των ΑΜΕΑ, τα περισσότερα στο πάρκο κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ, θα εκσυγχρονιστούν και οι παιδικές χαρές στις Κοινότητες της Εορδαίας.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου