Έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριου Κοσμίδη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 συνεδρίαση στα γραφεία της Ε.Ο.Γ., έτσι ώστε να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ που θα λάβει χώρα από τις 13 έως και της 15 Μαρτίου 2018 στη Μόσχα.
Σε αυτή την πρώτη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, ο Πρόεδρος της ΕΔΗΚΑ Καστοριάς Αχιλλέας Ευαγγέλου και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Γ.
Μετά το πέρας των συζητήσεων, αποφασίστηκε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας, τα αντίστοιχα Επιμελητήρια και η Ε.Ο.Γ. πρέπει να συμμετάσχουν δυναμικά και οργανωμένα στη ΜΙΤ. Επί του θέματος έχουν γνώση και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Κωνσταντίνος Κυριακίδης οι οποίοι είναι απολύτως σύμφωνοι ως προς τις ενέργειες προώθησης και προβολής της Περιφέρειας. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, είναι ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης.
Βέβαια και οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Κοζάνης κύριοι Ιωάννης Μητλιάγκας και Νικόλαος Σαρρής, οι οποίοι είναι μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητήριου έχουν γνώση επί του θέματος και το έχουν τοποθετήσει στην κορυφή της ατζέντας τους.
«Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς τις συζητήσεις για τη συμμετοχή μας ως Περιφέρεια στη ΜΙΤ, καθώς επιδιώκουμε να έχουμε τη χρηματοδότηση από τους τοπικούς πόρους, για να υπάρξει μια αξιοπρεπής παρουσία της Δυτικής Μακεδονίας στη ΜΙΤ», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.
Η ΕΔΗΚΑ Καστοριάς, θα ασχοληθεί με την τεχνογνωσία, αλλά και θα φροντίσει για την άρτια παρουσίαση του προϊόντος της γούνας κατά τη ΜΙΤ. Ειδικότερα θα αναλάβει το στήσιμο του περιπτέρου, τις επιδείξεις μόδας που θα πραγματοποιηθούν, τη συγκέντρωση και τη μεταφορά των εμπορευμάτων που θα χρησιμοποιούν στις επιδείξεις «Πιστεύουμε στο συνεταιρισμό που λέγεται ΕΔΗΚΑ, του οποίου οι μέτοχοι ξεπερνούν τους 1.200. Θεωρώ ότι η ΕΔΗΚΑ είναι η πλέον κατάλληλη για τη διοργάνωση», είπε ο κ. Κοσμίδης.
Μάλιστα προκειμένου να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία της Ε.Ο.Γ. ο κ. Κοσμίδης πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων και συζητήσεων με τον Ε.Ο.Τ., το Υπουργείο Τουρισμού και το Enterprice Greece.
«Και η Περιφέρεια και όλοι οι φορείς οι οποίοι θα εμπλακούνε είναι όλοι θετικοί στο να συμμετάσχουμε, όσο το πιο δυνατά μπορούμε -όπως άλλωστε το αξίζει η περιοχή μας- στην ΜΙΤ», είπε κλείνοντας ο κ. Κοσμίδης.