Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης δήλωσε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος ότι βρισκόμαστε στο πικ των ιώσεων.Ο καιρός ευνοεί την εμφάνιση των ιώσεων που βρίσκονται σε έξαρση , οι οποίες με απλά μέτρα προφύλαξης θα περάσουν.

«Φέτος φαίνεται να είμαστε και αρκετά προστατευμένοι και από τον ιό της γρίπης, έχουμε πολύ λιγότερα κρούσματα από πέρυσι. Να είμαστε καθησυχαστικοί, να μένουμε σπίτι , να ξεκουραστούμε, να μην μπαίνουμε σε μέρη με πολύ κόσμο. Τελευταίως λόγω καρναβαλιού μαζεύτηκε πολύς κόσμος σε μαγαζιά, οπότε υπήρχε και διάδοση».

«Τα παιδιά όταν έχουν συμπτώματα να μένουν σπίτι 2-3 μέρες για να μην υπάρχει διασπορά. Αν υπάρχει κάτι πιο ανησυχητικό, όπως εμμονή σε υψηλό πυρετό συμβουλευόμαστε το γιατρό μας.» «Στις ιώσεις δεν δίνουμε αντιβίωση» τόνισε εμφαντικά. «Σε επιπλοκές δίνουμε αντιβίωση, ανέφερε λέγοντας ότι η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών δημιουργεί ανθεκτικότητα στα μικρόβια.

Τέλος στάθηκε στην αξία της διατροφής μας λέγοντας ότι είναι καλό να είναι προσεχτική, πλούσια με φρούτα και λαχανικά, με ιχνοστοιχεία και μέταλλα, όπως οι ξηροί καρποί. «Καλή αφορμή λόγω περιόδου να ακολουθήσουμε μια καλή διατροφή εν μέσω της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

Ιωάννα Παπαδημητρίου