Η εξασφάλιση χώρου όπου θα πραγματοποιούνται στειρώσεις αδέσποτων ζώων με στόχο τη δραστική μείωση του αριθμού τους ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου.

Ο κ. Βασίλης Βασιλακόπουλος, αντιδήμαρχος πρασίνου και καθαριότητας, για το σκοπό αυτό ζήτησε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου την έγκριση που ζητά το Υπουργείο Γεωργίας ώστε να παραχωρηθεί στο Δήμο το παλιό κτηνιατρικό εργαστήρι στη Λευκόβρυση, κάτι που, εν τέλει, έγινε ομόφωνα αποδεκτό. Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις και σε περίπτωση αναμόρφωσης το κόστος θα είναι πολύ μικρό. Σχολιάζοντας, ακόμα, το χρόνο που απαιτείται για να εγκριθεί η παραχώρηση ενός δημόσιου κτηρίου στο δήμο, μιας και τέτοιες διαδικασίες είναι χρονοβόρες, διαβεβαίωσε πως θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι κάτι που του εξασφάλισε ο γραμματέας του Υπ. Γεωργίας.

Στο αντίπαλο δέος, ο πρώην αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Γιάννης Γρηγοριάδης πρότεινε να λειτουργήσει το κτηνιατρείο στο Καπνοχώρι, για τη λειτουργία του οποίου υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους. Υποστήριξε πως είναι έτοιμο και δεν υπάρχει λόγος αναμονής για την παραχώρηση του άλλου κτηρίου. Ο κ. Βασιλακόπουλος απαντώντας ανέφερε το πρόβλημα στατικότητας του συγκεκριμένου κτιρίου και πως, εφόσον ξεπεραστούν τα προβλήματα, θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το άλλο, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των στειρώσεων. Μία τρίτη επιλογή, συμπλήρωσε, είναι, μέχρι να τελεσφορήσει οποιαδήποτε από τις δύο εναλλακτικές, να υπάρξει κτηνιατρείο εντός του καταφυγίου. Στόχος είναι σε δύο χρόνια να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων και να συμφωνεί με τον κανόνα της ΕΕ για τα αδέσποτα ανά πληθυσμό.

Φ.Μ.