ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Με μοναδικό θέμα συζήτησης την γνωμοδότηση για τους χώρους υπαίθριας διαφήμισης που θα τοποθετηθούν στην Κοζάνη, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η Δημοτική Κοινότητα. Η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του Δήμου, ώστε να μην υπάρχει πλέον άναρχη αφισοκόλληση, αλλά αντ’ αυτού να τοποθετηθούν συγκεκριμένοι χώροι (τύπου σταντ) για να προβάλλονται οι πολιτιστικές και μη εκδηλώσεις στην πόλη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρυ Γκαντιά , η τοπική κοινότητα κλήθηκε να γνωμοδοτήσει υπέρ ή κατά των θέσεων που πρότεινε η Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης  του Δήμου, ενώ για το ίδιο θέμα γνωμοδοτούν επίσης η Τροχαία Κοζάνης, η Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, με την τελική απόφαση να την λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάποιες από τις θέσεις που προτάθηκαν ήταν λ.χ. στην Πλατεία Αλώνια, την Πλατεία Νίκης, την Πλατεία Ειρήνης, κάποιες κεντρικές οδούς, στην περιοχή του Νιάημερου, στη ΖΕΠ, στην Α. Παπανδρέου κ.α. Από αυτές τις θέσεις η Τοπική Κοινότητα ενέκρινε κάποιες και κάποιες άλλες δεν προκρίθηκαν γιατί μπορεί να ενοχλούσαν τη διέλευση των πεζών.

Σε κάθε περίπτωση η τοπική κοινότητα θα προτείνει να μπουν δύο κεντρικά ταμπλό (σταντ) σε κεντρικά σημεία, όπως την κεντρική πλατεία, όπου εκεί θα μπορούν να τοποθετούνται οι αφίσες των κοινωνικών εκδηλώσεων, παρά αυτές να είναι διάσπαρτες στην πόλη.

Ο τύπος του σταντ που θα επιλεγεί μπορεί να είναι είτε σε σχήμα πύργου, είτε σε σχήμα ρακέτας, είτε σε ταμπλό, ανάλογα τον χώρο που θα τοποθετηθεί (αν είναι τοιχείο, πλατεία ή οδός).

 

Β.Σ.