ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Με κριτήριο τις οικονομικές διακοπές θα επιλέξουν τον τόπο που θα παραθερίσουν οι κοζανίτες, το φετινό καλοκαίρι. Οι επιλογές που προσφέρουν τα τουριστικά γραφεία της περιοχής για οργανωμένα πακέτα διακοπών, ακόμη και για μονοήμερες αποδράσεις, είναι πολλές  και ο καθένας θα επιλέξει που θα περάσει τις διακοπές του ανάλογα με τα βαλάντιά του και τις προτιμήσεις του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΡάδιοΛόγος και τον Λύσανδρο  Ρήγα ο  Κώστας Φωτόπουλος, ταξιδιωτικός πράκτορας από την Hermes Tours, υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλα αυτά, ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα καλοκαίρι. Ο κόσμος, όμως, βρίσκεται προς αναζήτηση διακοπών, με πρώτο κριτήριο τις οικονομικές διακοπές . Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: “Οι συμπολίτες μας θα ταξιδέψουν, όλοι και φέτος. Χαρακτηριστικό των φετινών διακοπών θα είναι η μικρή διάρκεια και κριτήριο είναι η φθηνότερη και οικονομικότερη λύση”.
Οι λύσεις που προσφέρουν τα οργανωμένα πρακτορεία στην περιοχή είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Όπως ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος: ” σχεδιάσαμε διάφορα προγράμματα, ώστε κανείς να κάνει από πολύ φθηνές διακοπές, ανάλογα τι θα επιλέξει ο καθένας. Πρόκειται είτε για ολιγοήμερες διακοπές, ακόμη και ημερήσιες , τριήμερες μέχρι και 7ήμερες και 10ημερες διακοπές”. Τα πακέτα που προσφέρονται στους ενδιαφερόμενους είναι πολύ οικονομικά, ενώ κανείς μπορεί να επιλέξει ένα πακέτο 7ημερων διακοπών για κάποιο από τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων με τιμή που ξεκινάει από τα 250 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβανομένων μετακινήσεων, εισιτήρια καραβιών και διαμονή). Ανάλογα, οργανώθηκαν πακέτα για όλα τα βαλάντια.

Οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί

Τα νησιά έρχονται και φέτος υψηλά στην προτίμηση του κόσμου για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η Σκιάθος είναι υψηλά στην προτίμηση των νέων, ενώ ακολουθούν οι Κυκλάδες, όπως η Πάρος, η Σαντορίνη, η Νάξος , η Σύρος, που έχουν και εφέτος ζήτηση. Επίσης, υπάρχουν πολλά εκδρομικά προγράμματα προς Κρήτη (7ημερο πακέτο με 370 ευρώ), Μυτιλήνη (με 230 ευρώ) , αλλά και πολλά ακόμη εκδρομικά προγράμματα με θεματικό ενδιαφέρον. Οι οργανωμένες διακοπές , επίσης, κάνουν παράλληλα και θεματικές ξεναγήσεις, με τον γύρο της Πελοποννήσου για 6ημερο πακέτο, να είναι υψηλά στη ζήτηση του κόσμου (σε τιμή 250 ευρώ, με ημιδιατροφή, κάνοντας μπάνιο σε πολλές ακτές και βλέποντας πολλά ιστορικά μνημεία). Όλες αυτές οι δελεαστικές προτάσεις που έχουν δημιουργηθεί είναι ιδανικές για εξορμήσεις και διακοπές εφέτος το καλοκαίρι!

Για οικογένειες, υπάρχουν πολλές επιλογές για κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς, ακόμη και σε Κρήτη ή Πελοπόννησος, ενώ αρκετά παρκέτα υπάρχουν και για αεροπορικές εκδρομές. Ακόμη, υπάρχουν επιλογές για διακοπές και στο εξωτερικό, με εκδρομές λ.χ. στην Κάτω Ιταλία και στα ελληνόφωνα χωριά.

Μονοήμερες αποδράσεις

Οι ημερήσιες εκδρομές είναι το αποτέλεσμα της κρίσης, μιας και όπως τόνισε ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ταξιδεύουν κάθε Κυριακή ή Σάββατο σε προορισμούς όπως Χαλκιδική, Σύβοτα, Πάργα, Κατερίνη, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνα, Φλογητά, Καλλικράτεια, σε πολλές επιλογές και με πολύ χαμηλό κόστος. Όλοι και περισσότερος κόσμος καλύπτει τα θαλασσιά του μπάνια με αυτό τον τρόπο, μάλιστα υπάρχει και προσφορά σε όσους κάνουν 4 ημερήσιες εκδρομές, η 5η είναι δωρεάν!

Ακριβότερα καταλύματα

Τα ξενοδοχεία εφέτος ακρίβυναν κατά 15-20%, μιας και υπάρχει αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, από ξένους, με αποτέλεσμα η ζήτηση να ανεβάζει τις τιμές. Οι έλληνες τώρα κουβεντιάζουν τις διακοπές τους, ωστόσο τα περισσότερα καταλύματα έχουν κλείσει ήδη από ξένους, στα δημοφιλή νησιά. Ο κ. Φωτόπουλος, συνέστησε στον κόσμο να κάνει έγκαιρα τις κρατήσεις του και να μην το αφήσει για την τελευταία στιγμή.

Β.Σ.

Κράτα το